Anhöriggrupp för dig som känner någon med beroendeproblematik

Är du anhörig till någon med en beroendeproblematik till alkohol, droger eller spel? Eller till någon som lider av psykisk ohälsa? Då har du nu möjlighet att anmäla dig till en kostnadsfri anhöriggrupp, som startar under hösten. Anhöriggruppen utgår från CRAFT-programmet som syftar till att hjälpa anhöriga att må bättre, och ge stöd i relationen till personen som har en eller flera beroendeproblem. 

Om CRAFT

Craft står för Community Reinforcement Approach and Family Training, vilket kan översättas till gemenskapsförstärkning och familjeträning. Målet är att du som anhörig ska få ett förbättrat välmående, såväl känslomässigt som fysiskt – och relationsmässigt.

Målet är också att ge dig som deltar strategier för att förbättra kommunikationen med din närstående och stödja din närstående till att söka hjälp.

Tid: Planerar att starta 19 september 2022, om det blir tillräckligt många anmälda. Vi kommer att ses under åtta veckor, på måndagar mellan 18.00–20.00.

Plats: Öppenvården Bräcke, Hantverksgatan 16.

Välkommen att anmäla dig direkt till gruppledarna

Anna-May Bååth
anna-may.baath@bracke.se
Tel: 076-106 11 03

Mona Rylander
mona.rylander@bracke.se
Tel: 070-375 16 95

bild på människor som sitter i en cirkel och pratar, till höger en pratbubbla med texten anmälan öppen, anhöriggrupp, åtta träffar, start 19 september, och i mitten text som står för dig som är anhörig till någon med beroendeproblematik
Sidan publicerad 2022-05-04 av Johannes Löfgren