Anmäl din arbetsplats som cykelvänlig arbetsplats - vinn en elcykel

Omklädningsrum, tjänstecykel, cykelställ och verktygslåda - hur ser det ut på din arbetsplats? För att motivera arbetsgivare att göra sin arbetsplats mer cykelvänlig driver projektet Testresenär - arbetsplatser inom Region Jämtland Härjedalen tävlingen Cykelvänlig arbetsplats. Både offentliga och privata arbetsplatser kan anmäla sig.

annons med texten "Skapa en god cykelmiljö och ha chans att vinna en elcykel"

Förutsättningarna att kunna cykelpendla ser väldigt olika ut i länet. Förutom det geografiska läget och föret så skiljer det sig åt mellan själva arbetsplatserna. Vissa arbetsplatser har omklädningsrum och el-tjänstecykel medan andra inte har ett cykelställ där de anställda kan parkera cykeln.

"Vi vill att fler i vår region ska få bättre möjligheter att kunna cykla till sin arbetsplats. Det är bra både för arbetsgivare och medarbetare. Forskning visar att de som cyklar till jobbet blir piggare och gladare", säger projektledare Katarina Ryckenberg på Energikontoret, Region Jämtland Härjedalen.

Två arbetsplatser vinner

Alla arbetsplatser, stora och små, privata och offentliga i Jämtland Härjedalen kan kostnadsfritt delta i aktiviteten Cykelvänlig arbetsplats. Det hela går ut på att förbättra förhållandena för att kunna cykla till och från jobbet. Arbetsplatserna tävlar mot varandra och har chans att vinna genom att antingen uppfylla flest cykelvänliga kriterier eller visa på störst förbättring under tiden de deltar. Den 31 december 2022 utses två vinnande arbetsplatser som vinner en varsin elcykel.

"Att delta i tävlingen är lätt, du anmäler din arbetsplats via vår hemsida och fyller i vilka kriterier ni uppfyller idag. Sedan kan ni fortsätta att skapa en mer cykelvänlig arbetsplats genom att uppfylla fler av kriterierna, som till exempel skaffa verktyg eller duschmöjligheter på arbetsplatsen", säger Katarina Ryckenberg.

Ju fler kriterier arbetsplatsen uppfyller desto fler ifyllda stjärnor kommer att synas under företagets logga på projektets hemsida.

Länk till anmälan

Anmälan till Cykelvänlig arbetsplats sker via hemsidan www.regionjh.se/testres Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerad 2021-06-29 av Stina Hylén