Anmäl din förening till skräpplockardagarna 2023

Nu är anmälan öppen för barn- och ungdomsföreningar. Kampanjen pågår 1 mars-31 maj.

Ungdomar plockar skräp

Skräpplockning är ett enkelt och konkret sätt att göra skillnad för planeten här och nu. Skräpplockardagarna arrangeras av Håll Sverige Rent i samverkan med Sveriges kommuner.

Anmälan

Var med i årets största skräpplockaraktivitet för barn och unga!

Länk till anmälan på Håll Sverige Rents hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Över 800 000 deltagare

För 17:e året i rad arrangeras Skräpplockardagarna - Sveriges största skräpplockaraktivitet för barn och unga. Förra året var över 800 000 deltagare med och i år är målet att engagera ännu fler.

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats.

Att plocka skräp är ett enkelt och konkret sätt att göra skillnad för planeten här och nu. Men det handlar också om visa att man tycker om en plats och vill att det ska vara fint där. Skräp föder skräp och genom att plocka upp ett skräp gör man det svårare att slänga mer skräp just där.

Att plocka skräp är att förändra samhället

Kampanjen pågår mellan 1 mars och 31 maj. Syftet med kampanjen är inte att städa, utan att barn och ungdomar ska lära sig att nedskräpning är fel och väcka intresse för miljö och hållbar utveckling. Att plocka skräp är att förändra samhället, miljön och klimatet till det bättre.

När barn lär sig om skräp tar de med sig kunskapen hem och påverkar sin familj och andra närstående. Många är de barn som ifrågasätter skräpet eller hur föräldrar till exempel sorterar sitt skräp.

Sidan publicerad 2023-03-06 av Stina Hylén