Årets företagspriser 2022

Årets företagare och guldstjärnor i Bräcke kommun är utsedda. Här är listan och motiveringarna.

Årets företagare - Ann Klensmeden/Åsbergets gårdsmejeri

Motivering: En passionerad ambassadör som satt sin hembygd på mathantverkets karta och skapat ett hållbart företag och starkt varumärke genom sin kunskap, sitt hårda arbete, driv och mod. Under nästan fyra decennier har hon investerat i gården, ständigt utvecklat sina produkter, skapat ett uppskattat sommarcafé och fått barn att uppleva livet på landet. Hon har blivit prisbelönt otaliga gånger och blivit en stor förebild för andra företagare. Hennes ostar är en fröjd för våra sinnen.

Kriterier: Årets företagare ska under året ha utfört en prestation som med hänsyn tagen till förutsättningar och omständigheter framstått som en berömvärd förebild för andra företagare och samhället i övrigt.

Årets unga entreprenör - Linus Nilsson/L. Nilsson Åkeri AB

Kriterier: Årets unga entreprenör ska äga och driva ett eget företag, vara en god förebild, ej vara äldre än 35 år samt ha uppvisat ett gott entreprenörskap.

Guldstjärnan, årets serviceföretag - Revsunds Brewery

Motivering: Genuint företag tillverkat från grunden som ger ett lyft för vår kommun när det gäller utflyktsmål. Som besökare blir man alltid väl mottagen av företagare som är väldigt kunniga inom sitt område. Här erbjuds en upplevelse i världsklass med helt suverän mat och dryck därtill.

Guldstjärnan, årets serviceperson - Mona Wannberg

Motivering: Hon är en klippa i bygden som ideellt håller simhallen öppen på kvällstid, då badet håller öppet för allmänheten. Hon menar att simkunnighet är livsviktigt och hon går från sitt jobb inom äldrevården dessa kvällar för att hålla koll på barn och vuxna som simmar. Hennes insats och uthållighet är värd att uppmärksammas.

Fler firades

Årets företagare och guldstjärnor hyllades under en företagarafton i Bräcke i lördags. Förutom ovan nämnda fick även Bengt Lindström en speciell hyllning av organisationen Företagarna, för sina insatser i projektet Bräcke hamn, där han skapat en ställplats med servicehus för husvagnar och husbilar som blivit mycket uppskattad.

årets företagare 2022
Årets företagare 2022: Ann Klensmeden/Åsbergets gårdsmejeri

Årets företagare 2022: Ann Klensmeden/Åsbergets gårdsmejeri. Foto: Privat

Årets unga entreprenör 2022: Linus Nilsson

Årets unga entreprenör 2022: Linus Nilsson/L. Nilsson Åkeri AB. Foto: Privat

Årets serviceföretag 2022: Revsunds Brewery

Årets serviceföretag 2022: Revsunds Brewery. Foto: Privat

Årets serviceperson 2022: Mona Wannberg

Årets serviceperson 2022: Mona Wannberg. Foto: Bräcke kommun

Sidan publicerad 2022-10-13 av Stina Hylén