Bräcke kommuns inflyttarwebb bäst i test

Bräcke kommun lanserade i höstas sin turist- och inflyttarwebbplats vid namn Bräcke Nästa Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Nu har sidan blivit utsedd till den bästa webbplatsen i kategorin tillgänglighet, optimering av prestanda och användbarhet.

– När vi tog fram bräckenästa.se hade vi möjlighet att utforma webbplatsen tillgänglig från grunden och beakta riktlinjerna i den relativt nya webbtillgänglighetslagen. Det känns mycket roligt att den extra energin vi la på att tänka till kring tillgänglighet i design och funktioner med mera har gett resultat i Webperfs test, säger Stina Hylén, kommunikatör på Bräcke kommun och projektledare för den nya webbplatsen Bräcke Nästa.

Du hittar testet på Webperfs hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Bild på en backe med snö och träd, röd stuga. Solen skiner, skymning. Till vänster logotyp på bräckenästa och nedtill höger logotyp på region Jämtland Härjedalen och Bräcke kommun. I mitten av bilden står texten hur vill du leva? Hellre i snö än i bilkö samt www.bräckenästa.se med en muspekare på texten, som visar att besökaren kan gå in på sidan för mer information om livet i Bräcke kommun.
Sidan publicerad 2022-05-02 av Johannes Löfgren