Dela sidan på sociala medier

Coronaläget i kommunen

Uppdaterad 7 januari

Efter att noga ha följt utvecklingen över jul och nyår och för att vara förberedda inför en eventuell smittotopp träffas chefer återigen i kommunens så kallade krisledningsgrupp. I gruppen diskuteras den ökande smittspridningen och eventuella åtgärder som kan behövas inom kort. Bräcke kommun kommer att ha veckovisa möten med krisledningsgruppen framöver.

Allmän information och bra länkar hittar du på www.bracke.se/corona
Precis som förut gäller besöksrestriktioner på särskilda boenden i kommunen. För en uppdatering för vad som gäller se fältet nedan.

Riktlinjer för besök på särskilt boende

  • Bokning av besök sker genom telefonkontakt med boendets enhetschef senast 1 dag innan önskad besöksdag. Kontakt sker mån-fre kl 9-15. Prata in på telefonsvaren om du inte får svar, så återkommer vi.
  • Entrédörrarna in till våra boenden kommer fortsatt hållas låsta. Vid inbokat besök kommer personal att möta upp vid entrén. Om du vill besöka fler på boendet måste du boka in detta.
  • För att i största möjliga mån förhindra smittspridning önskar vi att besöken i första hand sker i besöksrummen.
  • Besökslängden i besöksrummet är max 1 timme och kan ske mellan kl 10-18.
  • Vi försöker begränsa antalet besökare per gång i syfte att förhindra smittspridning och önskar därför att ni kommer så få personer som möjligt vid besökstillfället. Vi får inte neka besökare men ber er att vi samarbetar för att få det att fungera.

Viktigt att tänka på om du planerar ett besök

  • Det är med utgångspunkt i brukarens önskemål vi tar emot besök.
  • Kom inte på ett inplanerat besök om du eller någon i ditt sällskap upplever symptom av covid-19. Kontakta enhetschef eller boendet direkt för att avboka besöket. Vid ankomst till boendet kommer personalen att försäkra sig om att du känner dig fullt frisk.
  • Håll en god handhygien. När du kommer till boendet visar personalen var du kan tvätta och sprita händerna.
  • Social distans är fortsatt viktigt. Håll ett avstånd på minst två meter till andra.

Kom ihåg att dessa riktlinjer syftar till att skydda våra äldre och sköra. Tänk också på att åtgärderna samtidigt minskar risken att vi smittar varandra med vanliga förkylningar. Tillsammans hjälps vi åt att förhindra ytterligare smittspridning!

Bild på utropstecken
Senast uppdaterad kl. 08.32 14/01