De bruna kärlen delas ut i september – och inte under maj

Vi har tidigare informerat om att kärlen ska delas ut i maj månad för dig som har valt brunt kärl för ditt matavfall. Nu kommer vi istället att köra ut kärlen med tillhörande påsar i september. Det innebär att du inte behöver förvara ditt kärl under sommaren utan att du får ditt kärl i lagom tid till matavfallsinsamlingen börjar i oktober.

  • Det här gäller för dig som har valt brunt kärl för matavfall och som bor i ett permanent boende/hus.
  • För dig som bor i ett flerbostadshus är det din hyresvärd som väljer abonnemang. Om din hyresvärd har valt matavfallsinsamling kommer du också att få ditt kärl i september.
  • Verksamheter som har valt brunt kärl för matavfall får också sina kärl i september.

Handläggningen för fritidshusägare flyttas fram

För dig som är fritidshusägare kommer handläggningen att flyttas fram. Det betyder att alla fritidshusägare kommer att få en ny möjlighet att välja abonnemang, oavsett om du skickat in din anmälan eller inte. Du kommer att få mer information och en ny möjlighet att välja abonnemang längre fram – vilket troligen blir under 2023.

Anledningen till att vi flyttar fram handläggningen är för att vi måste göra fler utredningar. Eftersom vi har många fritidshusägare utspridda i kommunen räknar vi med att påbörja utredningarna under 2023. Det är mycket som behöver planeras och samordnas för att utredningarna ska bli väl utförda.

Besök sidan för matavfallsinsamlingen

På sidan www.bracke.se/matavfall hittar du all information om matavfallsinsamlingen.

Vi tackar för ditt tålamod och hoppas på din förståelse!

Renhållningen

Bild på kompost formad i ett hjärta, mörkbrun jord som bakgrundsfärg, till vänster text där det står Ny info om matavfall
Sidan publicerad 2022-05-02 av Johannes Löfgren