Digitala årsmöten

Just nu finns det ett stort behov inom den ideella sektorn att arrangera årsmöten och andra mötesplatser digitalt. Här har vi samlat lite olika länkar med tips till er som ska arrangera möten framöver.

Foto. En person deltar i ett digitalt möte.

Byanätsforum.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har sammanställt tekniska lösningar och andra tips på saker att tänka på vid digitala möten.

Riksidrottsförbundet har också sammanställt tips och råd för digitala möten på sin hemsida rfsisu.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bygdegårdarnas Riksförbunds hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har de utförligt listat olika distansmötesverktyg. Där finns också länkar vidare för den som vill ta reda på och lraä sig mer.


Avslutningsvis så vill vi ge två snabba tips för bättre digitala möten:

I. Se till att ha bra ljud. Byt till headset och sätt dig närmare den trådlösa routern (för bättre uppkoppling) är två konkreta åtgärder om ditt ljud är dåligt.

II. Slå på kameran. De är trevligt att se den man pratar med, särskilt i dessa tider. Tänk på att med video blir det viktigare vart du sitter, sätt dig någonstans med trevlig bakgrund, och där du inte sitter i motljus.

Sidan publicerad 2020-05-07 av Therese Sjögren