Fler brandmän behövs till Bräcke och Gällö

Vill du ha ett livsviktigt extraknäck? Just nu saknas det räddningstjänstpersonal i beredskap på stationerna i vår kommun!

larmjacka brandman

Att vara räddningstjänstpersonal i beredskap (RiB), eller brandman på deltid som det också kan kallas, innebär att du har uppdraget vid sidan om ditt ordinarie arbete. Det är därför viktigt att din huvudarbetsgivare ger sitt medgivande. Du behöver även bo och jobba nära en station.

Om jobbet

Extraknäcket innebär att du har beredskap dygnet runt var tredje eller fjärde vecka och behöver då kunna ta dig till stationen inom cirka fem minuter om larmet går.

Uppdraget är lärorikt, utvecklande och givande. Du hjälper till vid trafikolyckor, bränder, med vattenlivräddning, hjärtstopp och andra sjukvårdsfall samt djurlivräddning. Några egenskaper som värdesätts högt är social kompetens, teknisk kunskap, problemlösningsförmåga och en naturlig fallenhet för ett serviceinriktat och respektfullt bemötande.

Bräcke kommun är en del i förbundet Räddningstjänsten Jämtland och behöver brandmän till stationerna i Bräcke och Gällö.

Gör en intresseanmälan

Om du bor och jobbar nära en station och är nyfiken på uppdraget kan du läsa mer och göra en intresseanmälan på www.rtjamtland.se/rib Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tipsa gärna de du känner som kan tänkas vara intresserade av jobbet!

Sidan publicerad 2021-11-19 av Stina Hylén