Friskvård med Bingo utanför Nya Gellinergården

Bingo Rimér har levt i karantän i Revsund i många veckor men fick idag komma ut en sväng.

Bingo Rimér håller gympapass utanför Nya Gellinergården och tar hjälp av några ur personalen för en gemensam koreografi som övriga deltagare följer efter.

Bingo Rimér fick en inbjudan om att hålla ett gympapass utomhus för personal och boende på äldreboendet i Gällö och tog tacksamt emot förslaget.

– Min familj har åkt till Stockholm och jag är ensam på prästgården så det var jättekul att någon ville ringa mig, säger han.

På onsdagen vid lunchtid riggades högtalaren upp på Gellinergårdens innergård och Bingo Rimér instruerade deltagarna med rörelser till låtar som "Jailhouse rock", "Michelangelo och "Praise you". Det hela avslutades med ett mänskligt tåg till låten "Sommartider", givetvis med två meter mellan vagnarna.

Förutom motionärerna på plats deltog några fler anställda i Bräcke kommun via Skype.

Emelie Wennstig, enhetschef på Gellinergården, berättar att idén till gympasset kom upp på en lunchrast när några ur personalen satt och spånade på aktiviteter.

– Vi försöker hitta på fler roliga saker för de boende nu när inte anhöriga kan komma på besök.

Tidigare har de haft livemusik på innergården och korvgrillning ute men friskvårdspass är något nytt. Det blir också ett sätt att uppmuntra personalen i den tuffa arbetssituation som råder.

Här nedanför kan du se ett filmklipp från gympan.

Sidan publicerad 2020-04-29 av Jennifer Gresseth