Här byggs Sjölyckan

Nu är bygget av det nya seniorboendet igång! I en film från byggarbetsplatsen berättar Göran Bengtsson, teknisk chef i Bräcke kommun, om projektet.

Sjölyckan byggs på Västra Kungsvägen 61 i Bräcke och ska stå klart i juni/juli 2021. På platsen finns då 17 lägenheter i markplan med egen uteplats, ett stenkast från Revsundssjön. Här är tanken att kommuninvånare över 65 år ska vilja bo och trivas - och att de i sin tur säljer sina hus vidare till yngre familjer. På så vis skapas en rörelse på bostadsmarknaden samtidigt som äldre kan få det bekvämare hemma och slippa sådant som snöskottning.

Lämna en intresseanmälan

Vill du veta mer eller lämna intresse för en av lägenheterna? Kontakta Linda Lång, eller fyll i formuläret på sidan www.bracke.se/seniorboende 

På samma sida kan du läsa mer om bakgruden till projektet, som är ett samarbete mellan Bräcke kommun och Statens bostadsomvanling, SBO.

Grävmaskin gräver framför husen.

Marken planas till utomhus för att senare asfalteras.

träd utanför husen.

Träden ska gallras ner mot sjön så att utsikten kommer fram, och det ska bli lätt att ta sig ner till sjön för de som flyttar in.

Vägbygge.

En helt ny "genväg" byggs så att det går smidigt att ta sig från järnvägsbron direkt upp till Sjölyckan och villaområdet bredvid.

Rivning av lägenhet

Det gamla rivs ut i före detta elevhemmet innan de nya lägenheterna tar form där inne.

Ritning av interiör.

Ungefär såhär ska de färdiga lägenheterna se ut.

Sidan publicerad 2020-09-18 av Stina Hylén