Information med anledning av corona

Igår den 7 april hade Bräcke kommun förhoppningsvis sitt sista krisledningsmöte med anledning av coronapandemin. På mötet beslutades det om att ta bort informationen om corona på webbplatsen.

Enligt Johannes Löfgren som är kommunikatör på Bräcke kommun är det viktigt att informationen på hemsidan är aktuell och stämmer.

– Vi har sett att besöken på sidan om corona har minskat. Det är viktigt att kommunens information är aktuell för att undvika missförstånd.

Info om besök på särskilt boende för äldre (SÄBO)

Innan du besöker oss vill vi att du respekterar våra regler för besök. Har du själv haft eller träffat någon med nedanstående symtom de senaste sju (7) dagarna ber vi dig helt avstå från besök:

  • Hosta, feber, snuva, halsont, huvudvärk, illamående, nytillkommen muskelvärk, förändrad smak och/eller luktsinne, magbesvär.

Då vaccinationsgraden kan skilja från person till person ber vi dig använda munskydd i gemensamhetsutrymmen. Är personen du ska besöka inte fullt vaccinerad ber vi dig även använda munskydd under hela besöket.

Vi rekommenderar att du håller två meters avstånd till övriga personer och personal.

Om du efter besöket konstateras positiv med Covid-19 inom 48 timmar ber vi dig snarast att kontakta oss. Kom också ihåg att desinfektera händer innan och efter besök samt att hosta och nys i armvecket.

Nationell och regional information

Behöver du statistik?

Bräcke kommun har under pandemin redovisat antal smittade inom hemtjänsten och LSS. Om du är intresserad av statistiken och vill ta del av den kan du mejla johannes.lofgren@bracke.se

bild på en dator och på skärmen en illustration över coronaviruset med en stoppskylt över
Sidan publicerad 2022-04-08 av Johannes Löfgren