Invigning av Sjölyckan!

Efter flera års planerande och ett års renovering är det nu dags för inflyttning i de nya bostäderna i området Sjölyckan.

Jörgen Persson och Ann Eriksson

Ann Eriksson från Statens bostadsomvandling och Jörgen Persson från Bräcke kommun klipper bandet under invigningsceremonin.

Projektet Sjölyckan är ett samarbete mellan Bräcke kommun och Statens bostadsomvandling där gamla elevhemmet på Västra Kungsvägen i Bräcke har byggts om till 17 lägenheter anpassade för en äldre målgrupp.

– Jag har bott i Bräcke kommun i 20 år och under min tid här har det inte byggts några nya lägenheter. Hus har byggts, men inte lägenheter. Därför känns det så fantastiskt roligt att vi nu bygger vi nya lägenheter och jag hoppas att ni som flyttar in ska trivas, sa Jörgen Persson (S), kommunstyrelsens ordförande och en av talarna under dagens invigning.

På plats var även Statens Bostadsomvandling, som möjliggjort ombyggnationen genom att stå för renoveringskostnaderna. Statens bostadsomvandling har ett samhällsuppdrag att komplettera bostadsmarkanden genom att medverka till att skapa fler moderna bostäder tillgänglighetsanpassade för äldre.

– Vi vill tacka Bräcke kommun för att vi tillsammans kan göra skillnad och hoppas att det här blir en positiv injektion som medverkar till utveckling i Bräcke kommun. Jag hoppas att ni som fått en lägenhet här ska trivas, att ni får många härliga stunder och sätter er prägel på området, sa Ann Eriksson VD Statens Bostadsomvanling.

Ragnar Sandelius var den tredje talaren. Han är vice ordförande i kommunens pensionärs- och tillgänglighetsråd, som varit involverad i projektet redan från idéstadiet.

– Att man kan få till ett sånt här innehåll med moderna och anpassade lägenheter utifrån ett skal är helt fantastiskt och vi vill tacka för att vi fått vara med på det här, sa han.

Jörgen Persson poängterade att projektet är ett lagsamarbete mellan flera spelare:

– Ska man lyckas måste man spela tilllsammans och det har man gjort här. Jag vill framföra ett stort tack från Bräcke kommun till Statens bostadsomvandling och vill även tacka entreprenörerna som byggt, Treaab till exempel. Jag vill också tacka vår egen personal på tekniska avdelningen.

Efter invigningstal och mingel hölls visning i två av lägenheterna för de som tidigare anmält intresse. Senare under dagen fick resten av allmänheten komma och titta.

I nuläget finns fortfarande lediga bostäder i Sjölyckan. Är du intresserad av en lägenhet nu eller på sikt kan du lämna in en intresseanmälan på sidan www.bracke.se/seniorboende

Läs mer om Sjölyckan

Om projektet på bracke.se

Reportage i kommuntidningen Nära (länk till PDF) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Film från invigningen

Bilder från en av lägenheterna

Visning av en lägenhet

Allmänheten kunde under onsdagen få en visning av en lägenhet. Linda Lång och Per Andersson från Bräcke kommun, tekniska avdelningen, svarade på frågor.

kök
vardagsrum
badrum
Den nya asfalterade promenadvägen vid Sjölyckan leder ner till vindskyddet vid sjön.

Den nya asfalterade promenadvägen vid Sjölyckan leder ner till vindskyddet vid sjön.

Sidan publicerad 2021-06-30 av Stina Hylén