Långsammare timmerbilar i Hällesjö och Rissna

För snart två veckor sedan påbörjade Trafikverket ett försök med digital fartbegränsning, så kallad geofencing. Försöket sker i några byar i Västernorrland och Jämtland. Bland annat våra egna byar Hällesjö och Rissna. Här berättar Jan Lindgren, Trafikverkets projektledare, mer om projektet.

timmerbil i snörök

Varför valdes Hällesjö och Rissna ut att ingå i försöket?

– Vi ville göra de här försöken i byar där det är 30 eller 50 km i timmen som hastighetsgräns. Och där det går en hel del timmertransporter, säger Jan Lindgren.

Bybor har påverkat

Hällesjö har ingått i Trafikverkets åtgärdsvalstudie om ”randbebyggelse efter vägar med ganska mycket timmertransporter” efter påtryckningar från de boende kring höga hastigheter till både Trafikverket och Bräcke kommun. Samma sak gäller Rissna där de boende själva tryckt på gentemot framförallt SCA om höga hastigheter och problematiken det medför i byn, där husen ligger nära vägen och vägen utgör promenadväg för barn.

Varför valdes just de sträckorna? Och varför så korta sträckor? I Rissna är det 500 meter och i Hällesjö är det 2,2 km.

– Vi har valt de sträckorna för att se hur det hela fungerar. Det är ett fyrtiotal timmerbilar från fyra åkerier som kör åt SCA som deltar. Om/när vi vet att det fungerar bra, så kan man lägga till fler sträckor och ta med fler åkerier och bilar. Det är det vi hoppas på! Men det är en oprövad teknik i den här miljön och vi tar det steg för steg för att se att det fungerar, säger Jan Lindgren.

Stort intresse för projektet hittills

Jan Lindgren tillägger att försöket har fått stor uppmärksamhet inom åkerinäringen. Redan nu har flera andra åkerier hört av sig för att få er information och ett åkeri har redan frivilligt lagt in en 30-sträcka förbi en skola.

Tekniken, som mest har använts i storstäder tidigare, har stora fördelar jämfört med fysiska åtgärder som är dyra och ställer till det för bland annat snöröjningen.

Du kan du läsa mer om själva projektet på Trafikverkets hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerad 2023-01-19 av Stina Hylén