Linnéa från Fjällsta deltar i krislådeutmaningen

Krisberedskapsveckan pågår och så även Länsstyrelsens krislådeutmaning där varje kommun i länet har en representant.

Linnea Berglind

Linnéa Berglind är Bräcke kommuns representant i krislådeutmaningen. Följ hur det går för henne på Instagram: @berglindlinnea

Krislådeutmaningen pågår 27–29 september och går ut på att bara äta den mat som finns i Länsstyrelsen Jämtlands krislåda. Och använda stormkök för att tillaga den. Åtta representanter från länets kommuner plus två kändisjokrar är med i utmaningen och delar med sig av hur det går via videoklipp som delas på Länsstyrelsens och kommunernas sociala medier.

Linnéa Berglind från Fjällsta är Bräcke kommuns representant i krislådeutmaningen. Hon berättar att det var hennes mamma som tipsade henne att söka utmaningen och själv tyckte hon också att det passade eftersom det kretsar kring hennes intressen media, natur och fotografering.

Är hemberedskap något du tänker på i din vardag?

– Det är inget som jag direkt planerar efter. Egentligen är man nog lite naiv som inte tänker på att alltid ha det som behövs hemma.

Finns det någon särskild händelse som fått dig att tänka mer på hemberedskap?

– Självklart, det har ju hänt en hel del de senaste åren. Massa krig och oroligheter runt om i världen samt en världsomfattande pandemi. Man är ganska orolig innerst inne lite smått hela tiden, men jag själv försöker att behålla mitt lugn så gott det går.

Du kan följa hur det går för Linnéa på hennes Instagram: @berglindlinnea Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Alla deltagare i krislådeutmaningen hittar du på Länsstyrelsens hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerad 2022-09-26 av Stina Hylén