Medborgardialog om trygghet under veckan

Idag under måndagsförmiddagen besökte Bräcke kommun tillsammans med Polisen Kälarne för medborgardialog. Besöket är en del av samverkansarbetet mellan kommunen och Polisen för ett tryggare samhälle. Syftet med medborgardialogen är att få en lägesbild över hur kommuninvånarna upplever tryggheten i kommunen.

Idag deltog Maria Könberg från Polisen, kommunstyrelsens ordförande Jörgen Persson (S), oppositionsrådet Ingrid Kjelsson (C) och Åsa Bjöörn, samordnare inom folkhälsa och brottsförebyggande arbete på Bräcke kommun. Under besöket fick medborgarna chansen att prata med kommunen och Polisen – och fylla i en enkät om trygghet.

Enligt Åsa är det viktigt att få träffa medborgarna och diskutera trygghetsskapande åtgärder. Hon menar att det finns stora vinningar med samverkan mellan kommunen, myndigheter och medborgarna.

– Det är viktigt för oss att veta hur kommuninvånare upplever tryggheten i kommunen, säger Åsa och tillägger:

– Särskilt kul var att så många unga och äldre kom idag, och svarade på enkäten. Det ger oss ett bra underlag för det fortsätta brottsförebyggande arbetet.

Kom på medborgardialog i Gällö eller Bräcke

Medborgardialogerna fortsätter i veckan i Gällö och Bräcke. Du får gärna komma och träffa oss! Du får bland annat möjlighet att diskutera och framföra dina åsikter och hur du upplever tryggheten i kommunen.

  • På onsdag 4 maj besöker Bräcke kommun och Polisen Gällö utanför ICA klockan 11–12.45  
  • På fredag 6 maj besöker Bräcke kommun och Polisen Bräcke vid biblioteket (Folkets hus) klockan 11–13

Svara på enkäten om din upplevda trygghet

På polisens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du fylla i enkäten om hur du upplever tryggheten i kommunen. Ta gärna några minuter till att fylla i den. Ditt svar är viktigt!

bild på enkät från polisen och bräcke kommun om din upplevda trygghet, bild till höger på människor som ses i Kälarne och en polisbil

Klicka på bilden för att komma till enkäten på polisens hemsida

Sidan publicerad 2022-05-03 av Johannes Löfgren