Nu kan du hantera ärenden digitalt

Bygg- och miljönämnden lanserar nu e-tjänster så att det ska bli lättare för dig som företagare och invånare att sköta dina ärenden.

skärmdump från e-tjänsteportalen

E-tjänsterna ersätter de traditionella blanketterna och innebär att du kan sköta och signera dina ärenden helt digitalt. Du legitimerar dig med BankID eller mobilt BankID. Du som föredrar att fortsätta använda traditionella blanketter som du skriver ut och skickar in kommer självklart kunna göra det.

bank-id

Smidigare hantering

Satsningen på e-tjänster syftar till att göra det enklare att sköta bygg- och miljöärenden såsom ansökan om bygglov, enskilt avlopp eller installation av värmepump. Än finns inte alla blanketter som e-tjänster men antalet kommer byggas ut allteftersom.

– Vi satsar på e-tjänster för att förenkla dialogen och kommunikation med oss, säger Tomas Jonsson, bygg- och mijöchef i Bräcke och Ånge kommun.

På sidan E-tjänster och blanketter listas samtliga blanketter från Bräcke kommun, och de som går att signera digitalt är märkta med (E-TJÄNST).

Direktlänken till e-tjänsteportalen där du kan logga in och se dina pågående ärenden är https://minut.bracke.selänk till annan webbplats

Välkommen in! Hör gärna av dig om du har synpunkter på hur vi kan förbättra e-tjänsterna: bygg-miljonamnden@bracke.se

Sidan publicerad 2021-02-03 av Stina Hylén