Nyheter på kommunens lekplatser

Just nu håller teknik- och infrastrukturen på att installera nya attraktioner på lekplatser i Bräcke, Gällö och Kälarne. Nästa vecka kommer en 4,5 meter hög klätterpyramid på plats i Lekland, Bräcke, till exempel.

Lekplats under uppbyggnad

Nya lekställningar under uppbyggnad ovanför fritids i Bräcke. Gungställningen i förgrunden ska flyttas till planen intill den andra gungställningen. Förutom ny lekplats har ny asfalt lagts ovanför gympahallen och badet.

Ny lekplats under uppbyggnad

På bilderna ovan syns de nya lekställningarna ovanför fritids i Bräcke, två gungor, en klätterbox och en "poll-up bar". Arbetet pågår i veckan och beräknas vara klart fredag 21 augusti.

Nästa vecka sätts en helt ny klätterattraktion upp i Lekland, Bräcke (som ligger nära Jämtkrogen). Det är en pyramid som går att klättra i både utanpå och inuti. En ny stå-snurra är också att vänta på Lekland.

I Ånäset i Kälarne och på Mellanvägen i Gällö installeras nya gungor. På båda orterna har lekplatserna genomgått större arbeten de senaste åren.

Kommunens lekplatser inventeras varje år och då någon lekställning blir utdömd tas den bort eller byts ut.

Snart är det fritt fram för lek på de uppfräschade lekplatserna. Välkomna att leka, och kom ihåg att ta det försiktigt, hälsar teknik- och infrastrukturavdelningen!

Sidan publicerad 2020-08-20 av Stina Hylén