Ny parkering vid Forsaleden, badplatsen

Ska du till Forsaleden för att bada rekommenderas att du väljer den nya "lilla parkeringen" som ligger på västra sidan om badplatsen. Det eftersom den vanliga "norra parkeringen" ofta är knökfull och svårframkomlig badvänliga dagar.

Från den nya parkeringen är det dessutom närmare att gå till badplatsen, en stig med ledkryss visar enkelt vägen.

Hitta dit

För att nå den nya parkeringen svänger du höger vid den första stora Forsa-skylten. Därefter är det ca 5 km till parkeringen. Du parkerar på den breddade vägen ovanför vändplanen och går sen ner till vändplanen och tar stigen in till vänster där de röda ledkryssen börjar. Parkering på själva vändplanen är inte tillåten eftersom den är reserverad för att uttryckningsfordon ska kunna ta sig fram och vända om olyckan är framme.

Karta

För att hitta till nya parkeringen kan du söka på "Forsaleden lilla parkeringen" på Google maps. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer info, kartor och vägbeskrivning finns på www.brackenasta.se/forsaleden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lilla parkeringen består av en breddad väg ovanför en vändplan.

"Lilla parkeringen" ligger intill Forsagården, på västra sidan om badplatsen. Parkeringen utgörs av en breddad väg ovanför en vändplan.

Stig

Stigen till badplatsen är tydligt upptrampad och även markerad med ledkryss. Det är kortare att gå till badplatsen från den nya parkeringen än från den gamla.

Skylt Forsagården

Forsagården, lämningar efter ett gammalt jordbruk, ligger intill den nyinrättade parkeringen.

vändplan

Stigen till badplatsen börjar intill vändplanen. OBS! Det är inte tillåtet att parkera på vändplanen eftersom den är reserverad för uttryckningsfordon.

Sidan publicerad 2021-07-22 av Stina Hylén