På rullskidor runt Revsundssjön

Jerry Ahrlin samlade ihop den svenska skideliten för ett gemensamt träningspass runt Revsundssjön.

Det blåste snåla juli-vindar vid starten i Sjöändan, Bräcke, som vid andra väderförhållanden inbjuder till bad med sin långa sandstrand. Så snart åkarna stakat iväg var kylan ändå en fördel. Rundan de kör går förbi Hunge, med avslut och lunch i skidtunneln, en sträcka på ca 5 mil på vägar med lite trafik. Hela Revsundssjön-runt är ca 8 mil.

– Vi samlar ihop folk för att få ett bra träningspass och för att testa det här upplägget, säger initiavtivtagare Jerry Ahrlin, som arbetar med utveckling av tränings- och tävlingsmöjligheter vid skidtunneln i Gällö

– Som elitsatsande är möjligheten att kombinera barmarksträningen med att stå på snö viktig, där har vi vid tunneln en riktig styrka. På grund av Corona är stora delar av eliten kvar i regionen vilket gjorde det möjligt att ta hjälp av de bästa för att utveckla vår produkt, fortsätter han.

Efter två timmar på vägarna gick de första åkarna i mål. Snabbast på herrsidan var Oskar Kardin och på damsidan Jenny Larsson

Jenny Larsson tycker att det här var ett perfekt inslag i sommarträningen.

– Dagen var otroligt fint anordnad och det var trevligt med surr och mat i direkt anslutning efteråt. Själv var jag väldigt nöjd med min insats, hade kul, hann njuta lite av vyerna längs den fina vägen – och fick till ett grymt träningspass, säger hon.

Fler nyheter vid tunneln

I veckan färdigställdes också en ny led för löpning – Vålsjörundan, med start vid tunneln. Den är 11 km lång och har svårighetsgrad röd, som bjuder in till lite mer utmanande terräng. Fler leder kommer märkas upp framöver vilket också är en del i satsningen för att skapa varierad och kombinerad träning.

En annan sak som är på gång vid skidtunneln är "glamping" (lyxigare camping) och trädtält. Det räknar personalen med att kunna dra igång inom en vecka.

uppladdning inför träningspasset

Robin Grenholm och Marcus Fredriksson strax innan start.

uppladdning inför träningspasset

Britta Johansson-Norgren.

jerry ahrlin instruerar åkarna

Jerry Ahrlin berättar vad som gäller under rundan.

starten går

Starten går.

rullskidåkarna drar iväg

Skidåkarna lämnar Sjöändan med målet Gällö.

Sidan publicerad 2020-07-23 av Stina Hylén