Så får du påfyllning av matavfallspåsar

När du behöver nya matavfallspåsar finns det att hämta på biblioteken och återvinningscentralerna i Bräcke, Gällö och Kälarne. Du kan också knyta fast en plastpåse på ditt matavfallskärl när du ställer ut det för tömning så lägger chauffören i en bunt med papperspåsar. Plastpåsen måste vara av större storlek (t.ex. en avfallspåse eller en Ica/Coop-påse) eftersom chauffören ska lägga bunten med papperspåsar i plastpåsen. Se bild.

Matavfallsbehållaren får du när du beställer ditt matavfallskärl. Skulle du behöva en ny behållare finns det att hämta på biblioteken och återvinningscentralerna.

Tre bilder på rad. Första bilden är på ett ställ med matavfallspåsar, andra bilden visar en påse knuten på ett sopkärl med matavfallspåsar i, tredje bilden är på en matavfallspåse i en matavfallsbehållare. Texten över bilderna lyder "påfyllning av matavfallspåsar"

Bilden till vänster visar matavfallspåsar och matavfallsbehållare som går att hämta på biblioteket i Bräcke. Mittenbilden visar hur du kan knyta en påse på ditt matavfallskärl ifall du behöver påfyllning av matavfallspåsar. Högerbilden visar hur matavfallsbehållarna som följer med kärlet ser ut.

Sidan publicerad 2022-12-21 av Linnea Ingelsson