Sjölyckan redo för byggstart

Idag togs ett stort kliv framåt för framtida seniorboendet Sjölyckan när SBO och Bräcke kommun skrev under alla papper för affären.

Statens bostadsomvandling, SBO, har nu köpt före detta elevhemmet på Västra Kungsvägen 61 i Bräcke för att bygga om det till 17 lägenheter för äldre.

– Fram till idag har vi sysslat med planering, nu beslutar vi att investera för att sätta igång projektet Sjölyckan, säger SBO:s vd Ann Eriksson, som åkt upp från Örebro för att fixa med allt pappersarbete.

– Sjölyckan ligger jättevackert och med den erfarenhet som de inblandade har kommer det här blir bra, fortsätter hon.

Skapar rörlighet på bostadsmarknaden

Fastighetsaffären i Bräcke är en del av SBO:s samhällsuppdrag att skapa rörlighet på bostadsmarknader i kommuner där det befintliga bostadsbeståndet inte räcker till för de som vill köpa bostad. Förstudien till projektet Sjölyckan startade 2018 och förhoppningen med det är att det ska vara ett attraktivt ställe för äldre att flytta till, och att deras hus då blir tillgängliga för de som vill köpa hus eller gårdar i Bräcke kommun.

Den här typen av insatser för att skapa rörlighet på bostadsmarknaden är extra viktigt i kommuner där det är svårt att få banklån för att bygga nytt, och där kommunen själv har begränsade resurser för nybyggen.

– Det här är ett stort och viktigt projekt för Bräcke kommun, säger Göran Bengtsson, chef för Teknik- och infrastrukturavdelningen i Bräcke kommun.

Just nu är 13 personer intresserade av att hyra en av lägenheterna. Kommunen har tidigare efterfrågat intresseanmälningar och det går fortfarande att lämna in en sådan via sidan Intresseanmälan, seniorboende.

Namnet Sjölyckan tillkom efter att kommunen efterlyste namnförslag från allmänheten tidigare i år.

Göran Bengtsson, chef för Teknik- och infrastrukturavdelningen i Bräcke kommun skriver under papperna tillsammans med kommundirektör Bengt Flykt och SBO:s vd Ann Eriksson.

Göran Bengtsson, chef för Teknik- och infrastrukturavdelningen i Bräcke kommun skriver under alla papper tillsammans med kommundirektör Bengt Flykt och SBO:s vd Ann Eriksson.

Sidan publicerad 2020-06-24 av Stina Hylén