Skolstart!

Höstterminen för grundskolorna startar på torsdag, 20 augusti. Förskoleklasserna börjar några dagar senare.

Välkomna tillbaka till skolan hälsar vi alla elever!

Skolelev gör matteläxa

Gällö skola

Åk 1-9 börjar 20 augusti. Förskoleklass börjar 24 augusti och går i skola måndag-fredag från och med i höst.

Eleverna börjar kl 8.30 varje dag.

Kälarne skola

Åk 1-9 börjar 20 augusti. Förskoleklass börjar 25 augusti och går tisdag-torsdag varje vecka.

Från och med i höst startar alla elever kl 8.05, även första skoldagen.

Bräcke skola

Åk 1-9 börjar 20 augusti. Förskoleklass börjar 24 augusti och går måndag-onsdag kl 8.00-14.00

Eleverna börjar kl 8.00 om dagarna.

Skolorna och corona

Skolorna öppnar som vanligt i höst men anpassar sig förstås fortfarande efter rådande pandemi och de riktlinjer som finns. Elever som känner sig sjuka ska stanna hemma och det är viktigt att alltid hålla god handhygien och undvika närkontakt med andra.

När det gäller besök råder restriktivitet. För att minska smittspridningen kommer vi vara extra försiktiga och det innebär att exempelvis föräldramöten inte genomförs för alla under hösten.

Kollektivtrafiken och corona

När skolorna drar igång igen kommer antalet passagerare öka i kollektivtrafiken. För att undvika att trängsel uppstår kommer Länstrafiken att bevaka antalet passagerare ombord och sätta in extra bussar där behov finns.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Det du behöver tänka på som passagerare är att hålla avstånd, sätt dig på ett eget säte om möjligt.

Om du inte har skolkort behöver du ha förköpt biljett innan du kliver på bussen eftersom du kliver på genom bakdörren och inte kan köpa biljett av chauffören ombord.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Du kan ladda på ditt periodkort eller reskassa via Länstrafikens webbladdning på ltr.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lokal potatis i skolköket

Det känns extra bra i magen när maten kommer nära ifrån. Numera är det företaget Grimnäs potatis som levererar potatis till alla skolor i kommunen. Läs gärna vår intervju med potatisodlaren Johan Wikström, i nyheten Närproducerad mat på kommunens tallrikar.

Johan Wikström

Johan Wikström levererar potatis till skolköken i Bräcke kommun.

Sidan publicerad 2020-08-27 av Stina Hylén