Skräpplockardagarna 2020

Anmälan till Skräpplockardagarna 2020 är nu öppen för de som vill anmäla hela verksamheter.

Om Skräpplockardagarna

Skräpplockardagarna arrangeras av Håll Sverige Rent i samverkan med Sveriges kommuner. Syftet är att skapa medvetenhet kring nedskräpning, vilket leder till ändrade attityder och beteenden.

Genom att vara med i kampanjen har skolan och förskolan en möjlighet att väcka barnens engagemang för nedskräpning och hållbar utveckling. Samtidigt stärks känslan av att det tillsammans går att göra skillnad. Håll Sverige Rents läromdel om nedskräpning ger eleverna mer kunskap i ämnet och följer läroplanen.

Håll Sverige Rent skickar skräpplockarpåsar till alla anmälda förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och och ungdomsföreningar som anmäler sig senast den 15 maj. Både påsar och läromedel är gratis.

Anmälan

Läs mer och gör anmälan via Håll Sverige Rents hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Anmälan är öppen från och med nu för de som anmäler hela verksamheter. Från och med 7 februari kan lärare anmäla enskilda avdelningar/klasser. Innan du anmäler din skola eller förskola, dubbelkolla så att ni inte redan är med genom att titta på Skräpplockardagarnas deltagarlista.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Kontaktperson i Bräcke kommun är Ulrika Jonsson: ulrika.jonsson@bracke.se, 070-375 02 82

Bilden föreställer ett barn som plockar skräp.
Skräpplockardagarna.
Sidan publicerad 2020-02-03 av Stina Hylén