Vill du bli deltidsbrandman?

Räddningstjänsten är i behov av fler brandmän på sin deltidsstation i Bräcke. Är du intresserad av att hjälpa andra människor och vill arbeta för ett tryggare samhälle – då kanske uppdraget som räddningspersonal är något för dig?

Som deltidsbrandman/räddningstjänstpersonal i beredskap (RiB) vet du aldrig vad som väntar och det är ett mycket omväxlande och spännande yrke. Du fyller en viktig samhällsfunktion och hjälper till vid bränder, trafikolyckor, vattenlivräddning, djurlivräddning, hjärtstopp och andra sjukvårdsfall.

Du behöver bo och arbeta nära stationen

Din tjänst som räddningstjänstpersonal i beredskap kombinerar du med ditt ordinarie arbete. När du har beredskap och larmet går rycker du ut och måste då kunna lämna hem eller jobb en tid.

Du behöver bo och arbeta inom fem minuter från en station så att du kan ta dig dit snabbt. Innan du kliver in i rollen som brandman så grundutbildar räddningstjänsten dig och gör dig redo för arbetsuppgifterna. Ett krav är att du har B-körkort. BC är meriterande.

Mer information hittar du på Räddningstjänsten Jämtlands hemsida: www.rtjamtland.se/rib.länk till annan webbplats

På samma sida kan du lämna en intresseanmälan för jobbet.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Räddningstjänstförbundet och dess medlemskommuner samverkar kring rekryteringen utifrån dokumentet "Gemensam rekryteringsstrategi RiB"PDF som har godkänts av respektive kommunstyrelse under 2017.

Räddningstjänstpersonal går på tunn is för att undsätta personer.
Räddningstjänstpersonal i brandbil.
Räddningstjänstpersonal under utryckning, brand i flerbostadshus.
Sidan publicerad 2020-10-15 av Stina Hylén