Vi söker arbetsterapeut!

Rehabteamet behöver en ny kollega! Här berättar några ur teamet om hur det är att jobba i Bräcke kommun.

Jonas Brodd Jägerstedt, Catrine Holmlund och Eva Karlsson.

Jonas Brodd-Jägestedt (till vänster på bilden) jobbar idag som arbetsterapeut i Bräcke kommun. Det han uppskattar mest i sitt jobb är att det är omväxlande. Arbetet sker på både ordinärt och särskilt boende och innehåller möten med många olika patienter.

– Fördelen är att jag har frihet att styra mina dagar, och så gillar jag att jobba med problemlösning, säger han och får medhåll av kollegorna Katrine Holmlund och Eva Karlsson (också med på bilden).

– Att jobba med människor blir aldrig tråkigt eftersom varje människa är unik. Även om de har samma diagnos blir det olika, säger Katrine Holmlund, som jobbar som fysioterapeut/sjukgymnast.

En annan styrka med att jobba i Bräcke kommun är den samverkan kring patienten som finns över professionerna. Det gör det enkelt att få hjälp av rätt kompetens, att följa patientens utveckling och se helheten.

Arbetslaget de ingår i kallas rehabteamet och består av arbetsterapeut, sjukgymnast och rehabassistenter. Teamet har i sin tur ett nära samarbete med sjuksköterskor, enhetschefer, biståndshandläggare och omvårdspersonal samt möjlighet att konsultera med läkare.

– Det är en stor fördel att vi har rehabassistenter, som blir vår förlängda arm, säger Jonas Brodd-Jägestedt.

Förutom att jobba med rehabilitering och anpassning av hemmiljö ingår arbetsuppgifter som handledning och utbildning av omvårdspersonal och anhöriga, bland annat.

Läs mer om jobbet och ansök på bracke.se/ledigajobb

Senast 26 maj behöver vi din ansökan.

Sidan publicerad 2020-05-27 av Stina Hylén