Vi söker en sjuksköterska till Tallgläntan

Här kan du läsa om vad Niklas Dahl, tidigare sjuksköterska i Bräcke kommun, tycker om att jobba hos oss.

När Niklas Dahl började som sjuksköterska på Tallgläntans äldreboende kom han senast från ett jobb som enhetschef inom vård och omsorg i en Stockholmskommun. Där ansvarade han för över 200 anställda och tillbringade tre timmar i bil varje dag.

– Har man på väg till jobbet hela tiden haft koll på om de ska stänga av Södra länken och om man ska boka av möten är man uppe i varm redan när man kommer till jobbet. Jag tror att den stressen avspeglar sig i helheten. Det märkte jag väldigt tydligt när jag kom till Kälarne. Jag var övertygad om att det var något fel på dörrarna, för jag knuffade upp dem. Nu har jag kommit in i lunken att dörrarna öppnas bara jag inte springer in i dem, säger han.

Det han uppskattat med arbetet på Tallgläntan är samarbetet med övriga sjuksköterskor, undersköterskor, distriktssköterskan och läkaren på hälsocentralen vägg i vägg.

– Eftersom jag inte jobbat som sjuksköterska på många år när jag började här har det varit viktigt med kollegor att fråga, som står ut med att jag är tjatig. Basen finns kvar men alla mediciner har bytt namn, till exempel.

Rekommenderar Bräcke kommun

Fördelarna med att bo och jobba i Bräcke kommun är flera enligt honom. Här finns möjlighet att jobba deltid. Så billigt och enkelt är det att bo och leva här, menar han. När det gäller jobbet som sjuksköterska i Bräcke kommun tycker han att det finns mer tid till patienter här jämfört med en storstadskommun.

– Det är också viktigt att betona den höga kompetens som finns bland personalen. Det som gått förlorat i Stockholm är undersköterskor som jobbat länge. Här jobbar de med erfarenhet kvar, och kan hantera situationer som många särskilda boenden inte skulle klara av. Till exempel psykisk ohälsa bland äldre, ångest och missbruk. Sådant är man skitbra på här utan att veta om det!

Läs mer och ansök

Vill du veta mer om vad jobbet på Tallgläntan innebär? Besök bracke.se/ledigajobblänk till annan webbplats
Sista ansökningsdag är sista februari.

Går du i tankar på att flytta hit? Besök sidan Om Bräcke kommun. Där finns kontaktuppgifter till vår Inflyttarservice och länkar till vidare läsning.

Niklas Dahl.

Niklas Dahl fick upp ögonen för vårdyrket när han gjorde lumpen som sjukvårdare men har under många år jobbat långt ifrån “verkligheten”, som han uttrycker det. "Jag saknade omvårdnaden. Jag hade också ett jobb där man förväntas göra karriär och jag är inte en karriärmänniska på det sättet."

Sidan publicerad 2020-01-31 av Stina Hylén