Dela sidan på sociala medier

Om Bräcke kommun

Bilden föreställer en sjö i fint kvällsljus

Välkommen till Bräcke kommun – lite närmare!

Höga berg och vackra dalar, fiskrika sjöar och urskogar. Varmt välkommen till en kommun där naturen är vår vardag och verklighet. Här är du alltid nära äventyr och smultronställen. Gnistrande vinterdagar på skidor såväl som heta sommardagar i båten är vardag för oss som bor här.

I Bräcke kommun finns trygga förskolor och grundskolor, personlig äldrevård och en mängd små och medelstora företag med idéer och kunskap som skapar värden lokalt och globalt. Goda kommunikationer i stråket mellan Sundsvall och Östersund och en fibertäckning på nära 90 procent gör det enkelt att bo, jobba och resa i vår kommun.

Här finns en framtidstro, en vilja att utvecklas och samtidigt en självklar mentalitet att värna om naturen, kulturen och människorna som bor här.

Inflyttarservice

Funderar du på ta steget och flytta till Jämtland och Bräcke kommun? Varmt välkommen att ta kontakt med vår inflyttarservice för att få hjälp och råd om bostäder och jobb m.m. Länkar till egen läsning hittar du i den gula rutan nedan.

Kortfakta om kommunen

  • Antal invånare (2019): 6322
  • Yta: 3894 kvadratkilometer 
  • Tätorter: Bräcke, Gällö, Kälarne.
  • Byar (ett urval): Albacken, Sörbygden, Pilgrimstad, Fjällsta, Rissna, Sidsjö, Nyhem, Gimdalen, Stavre, Revsund 
  • Antal företag: ca 1000
  • Våra största privata arbetsgivare i storleksordning: Gällö Timber, Hakfelt produktion. Octowood, Gällö Skog, Pilgrimstad Hus Bygg AB, Bräcke Bo-Service, Gärdins Åkeri, Stavre Mobile Service, Uno Andersson Skogsmaskin

Filmen om Bräcke kommun

Broschyren om Bräcke kommun + Ta steget

Svensk version

Engelsk version

Ta steget - ett inspirationsmagasin om att flytta till Jämtland/Härjedalen

Ta steget - ett inspirationsmagasin om att flytta till Jämtland/Härjedalen

Sidan publicerad 2019-11-21 av Stina Hylén