Dela sidan på sociala medier

Flytta hit

Under 2021 utvecklar vi en helt ny inflyttarwebb med massa information och inspiration för dig som är nyfiken på livet i Bräcke kommun! Den nya webbplatsen "Bräcke nästa" (www.brackenasta.se) lanseras i maj 2021.

Tills dess hittar du info och nyttiga länkar som har med inflyttning att göra på den här sidan. Är du intresserad av att veta mer om vad Jämtland Härjedalen i stort har att erbjuda dig som inflyttare vill vi tipsa om den nya webbplatsen tasteget.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tjej som håller en jämthund i famnen.

Ta steget har även tagit fram ett magasin som du kan beställa via hej@tasteget.nu

Välkommen till Bräcke kommun – lite närmare!

Höga berg och vackra dalar, fiskrika sjöar och urskogar. Varmt välkommen till en kommun där naturen är vår vardag och verklighet. Här är du alltid nära äventyr och smultronställen. Gnistrande vinterdagar på skidor såväl som heta sommardagar i båten är vardag för oss som bor här.

I Bräcke kommun finns trygga förskolor och grundskolor, personlig äldrevård och en mängd små och medelstora företag med idéer och kunskap som skapar värden lokalt och globalt. Goda kommunikationer i stråket mellan Sundsvall och Östersund och en fibertäckning på över 90 procent gör det enkelt att bo, jobba och resa i vår kommun.

Här finns en framtidstro, en vilja att utvecklas och samtidigt en självklar mentalitet att värna om naturen, kulturen och människorna som bor här.

Bilden föreställer en sjö i fint kvällsljus

Inflyttarservice

Funderar du på ta steget och flytta till Jämtland och Bräcke kommun? Varmt välkommen att ta kontakt med vår inflyttarservice för att få hjälp och råd om bostäder och jobb m.m. Länkar till egen läsning hittar du i rutan "Relaterad information" längre ned på sidan.


Kortfakta om kommunen

  • Antal invånare: 6203 (april 2021)
  • Yta: 3894 kvadratkilometer 
  • Tätorter: Bräcke, Gällö, Kälarne.
  • Byar (ett urval): Albacken, Sörbygden, Pilgrimstad, Fjällsta, Rissna, Sidsjö, Nyhem, Gimdalen, Stavre, Revsund 
  • Antal företag: ca 1000
  • Våra största privata arbetsgivare i storleksordning: Gällö Timber, Hakfelt produktion. Octowood, Gällö Skog, Pilgrimstad Hus Bygg AB, Bräcke Bo-Service, Gärdins Åkeri, Stavre Mobile Service, Uno Andersson Skogsmaskin

Film over gemeente Bräcke/Film om Bräcke kommun

Många holländare har upptäckt livskvalitén med att bo och verka i Bräcke kommun. I filmen ovan möter du några av dem. Filmen finns både med holländska och svenska undertexter. (För svensk text välj den nedre versionen).

Information på holländska
Midden in Zweden ligt de gemeente Bräcke. Een kleine gemeente met 6 500 inwoners. Per vierkante kilometer wonen er ongeveer 2 personen, dus ruimte genoeg. Voor ons zijn de mensen die hier komen wonen en de mensen die iets willen ondernemen belangrijk. We verwelkomen graag nieuwe mensen.

Wil je een bedrijt in de gemeente Bräcke opstarten?

Bel Helen +46 693 161 41 helen.bostrom@bracke.se

Broschyren om Bräcke kommun

English version

Svensk version

Sidan publicerad 2021-04-14 av Stina Hylén