Dela sidan på sociala medier

Regional utveckling

Regional utvecklingsstrategi, schackbräde

Jämtland Härjedalens regionala utvecklingsstrategi, RUS, ska revideras. På den här sidan kan du följa det kommande revideringsarbetet med RUSen och vara med och arbeta fram de nya långsiktiga prioriteringarna för det regionala tillväxtarbetet.

Vad är regional utvecklingsstrategi, RUS?

Trädkarta över flöden mellan strategier på olika nivår

Syftet är att skapa en samlad bild över regionens tillgångar och hur dessa bör utvecklas.

RUSen ska även ta hänsyn till, och bidra till uppfyllandet av, nationella och internationella strategier. Samtidigt ska den vara ett verktyg för vår lokala vilja och önskningar om utvecklingen i vår region.

Jämtland Härjedalen 2050
Genom att tänka 10-30 år tillbaka i tiden så är det lätt att inse att det kommer kunna hända massor med utveckling fram till 2050. Därför är målhorisonten så långt fram under arbetet med revideringen. Det är för att kunna ta höjd för allt spännande som kan komma att ske, så Jämtland Härjedalen blir en fantastisk plats att bo, leva och verka på.

Gör din röst hörd!

Flera möten arrangeras under hösten där du, om du tillhör rätt målgrupp, kan få diskutera vilka frågor som är viktigast i framtiden för dig!

3 oktober - Hembygdsgården i Torsäng - 18.00
Heimbygda bjuder in till rådslag, frågor som kommer att diskuteras är bland annat vad som behövs för att stärka och utveckla det ideella arbetet.
Klicka här för mer information och anmälanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

16 oktober - Jämtkrogen Hotell och Restaurang - 18.30
LRF Jämtland bjuder in till samtal om vad länets skogsägare behöver för förutsättningar till att bidra till den regionala utvecklingen.

6 november - Folkets Hus Östersund - 18.00
KKN vänder sig till kreatörer, kulturarbetare & kulturskapare som är företagare. För att säkerställa att de kulturella och kreativa näringarnas perspektiv kommer med i kommande RUS så arrangeras denna träff för att samla in inspel, synpunkter och kunskap.
Klicka här för mer information och anmälanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

11 november - Bräcke Folkets Hus - 18.30
Region Jämtland Härjedalen bjuder in kulturföreningar och enskilda medborgare som intresserar sig för, engagerar sig i och tar del av kultur och samhällsutveckling att samtala om, lämna inspel och synpunkter kring hur kulturen kan ta plats i den kommande RUSen.
Klicka här för mer information och anmälanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerad 2019-10-29 av Therese Sjögren