Dela sidan på sociala medier

Krisberedskapsveckan

Vad skulle du göra om det blev ett långvarigt elavbrott och du plötsligt inte kunde laga mat, mobilen slutar att fungera eller att betalkortet inte går att använda?

Varje år hålls den så kallade krisberedskapsveckan i hela landet. Krisberedskapsveckan är en årlig nationell informationskampanj som ska öka kunskapen om hur vi människor kan hantera oförutsedda händelser som vänder upp och ner på vardagen. Veckan hålls vanligtvis i maj.

Kommunens ansvar

Din kommun ansvarar för att bland annat äldreomsorg, vattenförsörjning, räddningstjänst och att skolorna fungerar vid en samhällskris. Du som privatperson har också ett viktigt ansvar, du behöver planera för att kunna klara dig utan samhällets hjälp i minst några dygn.

Hjälpen från samhället kommer först att gå till dem som bäst behöver den, så de flesta måste vara beredda på att kunna klara sig själva ett tag.

I vår broschyr kan du få reda på mer om hur kommunen arbeter inför och vid en kris:

Broschyr om krisberedskap i Bräcke kommun Pdf, 1.2 MB, öppnas i nytt fönster. (länk till pdf)

Krisberedskapsveckan i Bräcke kommun

Under krisberedskapsveckan brukar vi informera om krisberedskap i våra skolor, på våra bibliotek och i våra digitala kanaler.

På biblioteken i Bräcke, Gällö och Kälarne samt i kommunhusets reception i Bräcke ställer vi ut krisberedskapslådor och informationsmaterial.

Lär dig mer på egen hand

MSB Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har en hel del material om krisberedskap på sin hemsida, som du kan ta del av när du vill. Exempelvis:

Broschyren om krisen eller kriget kommer

Innehållet tar upp hur vi ska bli bättre förberedda på följderna som allvarliga olyckor, extremt väder, it-attacker eller militära konflikter ger.

Läs broschyren om krisen eller kriget kommer. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerad 2021-06-29 av Stina Hylén