Dela sidan på sociala medier

Björnpriset i Bräcke kommun

 

Priset Årets Björn delas ut till den eller de som med sina insatser eller bedrifter främjat samhällsutvecklingen i kommunen och som är föregångare i arbetet med att skapa mervärde för de som bor och verkar i kommunen.

Prisets namn kommer från björnen på Bräckes kommunvapen. En björn som rör sig bland höga berg och vackra dalar, bland fiskrika sjöar och bärdoftande skogar. En modig björn som tar vara på det som finns i närområdet och skapar förutsättningar för ett rikt liv både för sig själv och andra.

Vem är Årets Björn i Bräcke kommun?

Årets Björn 2017 blev Leif Milling, fotograf som med sina vackra bilder skapar stolthet över Bräcke kommun som plats att bo på (Läs mer om honom i Nära nr1/18 s. 10PDF)

Årets Björn 2018 blev Sundsjö Hembygdsförening, för sina insatser under skogsbränderna (Läs mer om dem i Nära nr1/19PDF).

Årets Björn 2019 blev Ove Kjellberg, bland annat för att han varit drivande bakom att väg 711 asfalterats.

Vem blir Årets Björn 2020? Det bestämmer du!

Prismottagaren ska under året ha bidragit till att skapa stolthet och engagemang eller att uppmärksamma platsen Bräcke kommun. Priset på 5 000 kr kan delas ut till personer, grupper eller organisationer som har sin bas i Bräcke kommun.

Senast den 1 november vill vi att ni skickar in ert förslag på kandidater med motivering. Priset delas ut i december varje år.Ange namn på organisationen eller personen.

Beskriv varför den du nominerar borde tilldelas priset.
Kontaktuppgifter till den nominerade: * (obligatorisk)
Kontaktuppgifter till den nominerade:Ange kontaktuppgifter.

Kontaktuppgifter till dig som lämnar förslaget * (obligatorisk)
Kontaktuppgifter till dig som lämnar förslaget
Sidan publicerad 2019-12-20 av Stina Hylén