Dela sidan på sociala medier

Besöksförbud återinförs på särskilda boenden i kommunen

Publicerad 4 dec

Från och med 3 december till och med 12 december gäller besöksförbud på särskilda boenden för äldre i Bräcke kommun, efter ett beslut från Folkhälsomyndigheten.

Regeringen gav den 19 november Folkhälsomyndigheten möjlighet att meddela föreskrifter om att förbjuda besök på särskilda boenden för äldre om det behövs för att förhindra spridning av covid-19. I förra veckan hörde kommunen av sig till Folkhälsomyndigheten om att få införa tillfälligt besöksförbud på särskilda boenden i Bräcke kommun och Folkhälsomyndigheten har nu beslutat att det blir så.

Besöksförbudet gäller från och med nu och till och med 12 december 2020 på samtliga särskilda boenden i kommunen.

– Med tanke på att vi förra veckan haft en stor samhällssmitta och att vi är extra oroliga för hur det ser ut i slutet av denna och början av nästa vecka är det ett välkommet besked! Ju större samhällssmittan är desto större är nämligen risken att smittan drabbar någon i riskgrupp, säger kommundirektör Bengt Flykt om beskedet.

Under tiden med besöksförbud avser Folkhälsomyndigheten att arbeta fram en process för hur förbuden ska beslutas efter den 12 december.

Läs mer på Folkhälsomyndighetens hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Besöksförbud
Senast uppdaterad kl. 09.46 03/02