Dela sidan på sociala medier

Kommundirektören om covid-19: "Att frivilliga från andra avdelningar ställt upp med kort varsel gör mig rörd och stolt"

Vårt första större utbrott inom äldreomsorgen satte oss på prov men vi ser nu ut att ha klarat av den anspänningen.

Bengt Flykt, kommundirektör

Det tack vare de av den ordinarie styrkan som fortfarande var friska men också tack vare de frivilliga från andra avdelningar inom kommunen som ställde upp med kort varsel när det behövdes mer personal inom vården. Det här är ett skolexempel på att ställa upp för varandra inom organisationen Bräcke kommun. Över detta är jag rörd, tacksam och faktiskt stolt. Jag önskar att omvärlden förstår hur viktigt det var och hur väl den kommunala organisationen fungerar.

Du behövs!

I ett relativt tidigt skede av pandemin förvarnade vi om att vi kan komma att behöva hjälp för att ge service och vård till de som behöver kommunens tjänster. Den tiden är nu kommen. Har du sjuksköterskeutbildning och kan ta en kortare anställning behöver vi dig! Kan du bara ta några enstaka pass är det också välkommet! Hör av dig till bemanningsenheten.

En förutsättning för att rida ut detta under kontrollerade former är fortfarande att ”platta ut kurvan”. För oss i Bräcke kommun handlar det om att vi, med hänsyn till personal och andra resurser, inte kan ha för många utbrott av smitta samtidigt. För att minska risken för detta behöver vi hjälpas åt. Det är viktigt att vi alla undviker folksamlingar, tänker på att hålla avståndet och tvättar händerna när vi varit på offentliga platser. Du som tillhör riskgrupp bör också undvika att träffa människor du inte umgås med varje dag. Ett sätt att minska antalet kontaktytor är att nyttja de specialtider och speciallösningar som butikerna har, om du inte har varuhemsändning genom kommunen.

Avslutningsvis vill jag önska er alla en trevlig Kristi Himmelsfärdshelg, som liksom övriga högtider i år firas bäst på hemmaplan.

Bengt Flykt, kommundirektör Bräcke kommun

För mer information om hur kommunens verksamheter berörs, besök vår samlingssida www.bracke.se/corona

Coronarelaterade nyheter hittar du i listan längst ner på sidan.

Senast uppdaterad kl. 13.2 28/05