Dela sidan på sociala medier

Kommundirektören om covid-19: "När hemestern är över väntar det nya normala"

För mer information om hur kommunens verksamheter berörs, besök vår samlingssida www.bracke.se/corona

Coronarelaterade nyheter hittar du i listan längst ner på sidan.

Publicerad 24 juni

Semesterperioderna har börjat. Sjuktalen och andelen smittade av de som provtas sjunker. Det insjuknar såklart fortfarande medborgare, varav vissa behöver stöd av vård och omsorg och vissa inte. Om midsommarfirandet skedde enligt de riktlinjer som råder borde de som gått på semester efter midsommar komma tillbaka efter ledigheten till sina arbeten och mötas av en ”ny normalitet”.

Bengt Flykt, kommundirektör

Jag vet inte exakt hur det ”nya normala” ser ut, sannolikt kommer en och annan i bekantskapskretsen fortfarande få covid-19. De som tillhör riskgrupp kommer fortsatt behöva vara mer försiktig än innan och hålla på social distansering och noggrann handhygien intill dess att det kommer ett vaccin.

Inom den kommunala sektorn kommer kanske antikroppstester att vara en del av vård och omsorgs vardag. Digitala möten kommer också bli en naturlig del av arbetsdagen. På samma sätt kommer det vara en möjlighet när höstterminen startar att ha lärare som undervisar på distans då och då. Elever som är sjuka kommer att kunna följa lektion hemifrån - Helt enkelt en ”ny normalitet”!

Distansoberoende kommer att fått en ny innebörd när detta är över. Möjligheten att bo var man vill och ändå sköta arbetet har på riktigt blivit bättre.

Vad passar bättre som start på den nya eran än att vi tillsammans med Statens bostadsomvandling (SBO) bygger 17 tillgänglighetsanpassade små lägenheter i bästa läge på strandgatan (området Sjölyckan) i Bräcke. Med detta hoppas vi inte bara fylla ett behov av ett lättsammare boende utan gräsklippning och ommålning när man blivit äldre utan också sätta igång en rörelse på bostadsmarknaden. Med detta är förhoppningen att fler ska upptäcka närheten till allt i Bräcke kommun.

Även semesterupplevelsen finns nära, att ”hemestra” är det stora inför sommaren. Jämtland har oerhört mycket att bjuda på. Hur semestern än spenderas – se till att hålla på riktlinjerna så slipper vi bakslagen vi sett i andra kommuner!

Bengt Flykt, kommundirektör Bräcke kommun

Senast uppdaterad kl. 08.31 29/06