Dela sidan på sociala medier

Kommundirektören om covid-19: "Vi är alla i behov av återhämtning efter en ansträngande vår"

Publicerad 3 juni

Vi har förberett oss sedan sportlovet och det är nu drygt två veckor sedan det rejäla utbrottet av smitta kom till vår kommun. Jag vet att förberedelserna har slitit, med långa arbetsdagar och hög sjukfrånvaro på vissa enheter.

Bengt Flykt, kommundirektör

I krisledningsgruppen jobbar vi nu efter prognosen att några veckor till kommer vara mycket ansträngande men att det sedan långsamt avtar. Hur det blir i verkligheten återstår att se men oavsett det är vi alla i behov av återhämtning efter en påfrestande vår. För att vi ska orka ta nya krafttag när hösten kommer tror jag det är viktigt att så många som möjligt får ut sin sommarledighet. Jag tror också att det är under sommaren vi har bäst möjlighet att skaffa vikarier. Om du som läser detta inte redan jobbar i den kommunala organisationen kan du fortfarande lämna in en intresseanmälan för att jobba extra. Har du en sjuksköterskeutbildning i botten är du extra behövd för att avlösa någon som behöver sin återhämtning. Själv var jag helt ledig tre dagar förra veckan och vandrade – därför blev det inte ens ett kåseri.

Det blir sannolikt en annorlunda semester för många – med reserestriktioner, social distansering och allt. Det viktiga är att vi undviker risken att belasta en annan regions sjukvård om det händer något. Det är också fortsatt viktigt att undvika nära kontakt med släkt och vänner som tillhör riskgrupp. Det har nämligen visat sig att man kan vara positiv med covid-19 med mycket lindriga eller till och med inga symtom alls. Kanske ska vi också vara lite mer försiktiga generellt just denna sommar, så att vi inte belastar vår egen sjukvård i onödan.

Bengt Flykt, kommundirektör Bräcke kommun

För mer information om hur kommunens verksamheter berörs, besök vår samlingssida www.bracke.se/corona

Coronarelaterade nyheter hittar du i listan längst ner på sidan.

Senast uppdaterad kl. 22.9 04/06