Dela sidan på sociala medier

"Nästa vecka startar Fas 2 av vaccineringen"

För mer information om hur kommunens verksamheter berörs, besök vår samlingssida www.bracke.se/corona

Coronarelaterade nyheter hittar du i listan längst ner på sidan.

Publicerad 5 mars

Fas 1 av vaccineringen, de som bor på särskilda boenden, de som har hemtjänst/hemsjukvård och deras närmaste anhöriga är klara liksom huvuddelen av den personal som arbetar med dessa. Nästa vecka går vi in i Fas 2.

Bengt Flykt, kommundirektör

Femte veckan i rad utan någon ny smittad brukare eller medarbetare inom den kommunala vård och omsorgsverksamheten. Fortfarande är vi bland de kommuner som har lägsta smittspridningen i länet med bara enstaka nya fall bland kommunens medborgare den senaste veckan. Skenet av lugn kan dock vara bedrägligt. Mycket talar för att vi är i början av en tredje våg. Flera kommuner i länet har kraftig stigning av antalet fall och regionen har gått ut med starka rekommendationer om att minska de sociala kontakterna. Vi står inför ett sportlov med risk för att vi träffar människor vi inte träffar i vardagen därmed ökar risken för att smittan sprids. Vårt agerande under sportlovet kan avgöra hur våren ser ut. Det är otroligt viktigt att man stannar hemma vid minsta tecken på sjukdom. Förutom hosta eller snuva kan det vara huvudvärk, yrsel eller ont i lederna!

Vi tänker inte ta ut något i förskott utan planerar för att ha närundervisning i skolorna och idrottsanläggningarna öppna för barn och unga i föreningslivet. Vi följer däremot utvecklingen noga och är beredda att på kort varsel både på att stänga ned ytterligare verksamheter men också förhoppningsvis att öppna mer om det skulle visa sig att smittspridningen sjunker. Med hopp om att alla barn och unga får en vårvintervecka som blir så fin som bara den femte årstiden kan vara när den är som bäst!

Senast uppdaterad kl. 11.52 01/04