Dela sidan på sociala medier

Sport- och simhallar är öppna för föreningsverksamhet igen

Publicerad 18 februari

Från och med denna vecka är det möjligt att boka våra sport- och simhallar för föreningsverksamhet med deltagare födda 2002 och senare.

Bokning görs som vanligt hos respektive skoladministration. Observera att beslutet just nu endast rör föreningsverksamhet, och det gäller att hålla koll på alla regler, restriktioner, rekommendationer och råd som är aktuella.

Berörda föreningar får direkt information om kommunens regler, kompletterat med skyltning i hallarna. Några av föreningarna har fått tycka till om hur reglerna ska utformas, och särskild vikt har lagts vid enkelheten. Kommunens minsta hallytor är 200 kvadratmeter och det får vara normerande för antalet personer som tillåts i samtliga hallar. Även om själva idrottsytan är större i några hallar är biytorna jämförbart stora, och det är lika viktigt att utrymme finns under in- och utgång, som under själva idrottsaktiviteten. Maxantalet är 20 personer i själva hallen och 1 person i taget i övriga utrymmen. Mer detaljer om beslutet finns på kommunens coronasidor.

”Äntligen” säger många ungdomar nu när vi kör igång basketen i Bräcke – givetvis så coronasäkert det går, hälsar Monica Sandström, föreningsledare i Bräcke SK:s basketsektion.

basketboll

För mer information om hur kommunens verksamheter berörs, besök vår samlingssida www.bracke.se/corona

Coronarelaterade nyheter hittar du i listan längst ner på sidan.

Senast uppdaterad kl. 13.27 15/03