Dela sidan på sociala medier

"Träffa enbart de som ingår i din bubbla"

För mer information om hur kommunens verksamheter berörs, besök vår samlingssida www.bracke.se/corona

Coronarelaterade nyheter hittar du i listan längst ner på sidan.

Publicerad 1 april

Vi har fortsatt en hög smittspridning i länet trots att smittspårningen fungerar på ett helt annat sätt än i våras och trots att många blivit vaccinerade eller redan haft covid-19.

Bengt Flykt, kommundirektör

17 procent av länets innevånare har vid det här laget fått vaccin och 6,6 procent av kommunens medborgare har redan haft covid-19. Vi är inne i Fas 2 av vaccineringen vilket innebär att de nu är de som är 75 år eller äldre som vaccineras.

Tyvärr brukar lov och ledigheter åtföljas av en ökad smitta. En annan bekymrande sak är att de nya muterade varianterna har medfört att de som behöver sjukhusvård är yngre än vad de var förra året. Även de som är födda på 80- och 90 talet kan bli allvarligt sjuka. Det är med andra ord läge att ställa in påskfesten! Träffa enbart de som ingår i ”din bubbla”. Om ni måste resa, planera in några dagars frivillig karantän innan ni återgår till arbetsplatsen. Framförallt: Håll avstånd och var noga med handhygienen.

Smittspårning och tillsynen av pandemilagen visar att affärsidkarna sköter sig. Det är vi privatpersoner som slarvar har det visat sig, eftersom spridningen sker främst i hemmen och på arbetsplatserna.

När det gäller våra verksamheter planerar skolan för undervisning på plats i skolan efter påsk och vill gärna att det ska bli så. Vården planerar för att fortsätta hjälpa regionen med vaccinationer av våra medborgare. Vi hoppas därför att denna ledighet bryter trenden och att vi inte får en ökning av smittan som försvårar för oss att leverera kommunal service!

Med hopp om ett påskväder och en begynnande vår som medger utomhusvistelse. Om du brukar känna av pollensäsongen, ta inte för givet att det är pollen utan gå och testa dig om du nyser.

Bengt Flykt, kommundirektör Bräcke kommun

Senast uppdaterad kl. 16.24 15/04