Dela sidan på sociala medier

"Tyvärr är det för tidigt att andas ut"

För mer information om hur kommunens verksamheter berörs, besök vår samlingssida www.bracke.se/corona

Coronarelaterade nyheter hittar du i listan längst ner på sidan.

Publicerad 19 mars

Åter efter sportlov med barnen försöker jag komma ikapp. Tyvärr konstaterar jag vid min återkomst att trenden är bruten och att vi åter har smittade medarbetare.

Bengt Flykt, kommundirektör

Vaccinet kommer inte alls i den takt och mängd vi hoppats på och oron för en tredje våg är därmed kvar. Det är ännu ett fåtal nya smittade i vår kommun men det är viktigt för alla att komma ihåg att även om vaccinet är effektivt så skyddar det inte 100 procent av alla och ger kanske inte ens ett 100 procentigt skydd till de som bildar antikroppar. Våra erfarenheter av vaccinet är ännu bara några veckor och det är mycket vi inte vet. Det finns signaler om att smittan kan föras vidare även om man inte själv är sjuk och vaccinerad.

Jag tror att vi börjar slappna av nu när många brukare och personal har vaccinerats och därmed går i tron att läget är lugnt. Tyvärr är det för tidigt att andas ut och det är inte heller läge att lätta på några av de begränsningar i verksamheterna som vi som kommun vidtagit. En del, även yngre, blir riktigt, riktigt sjuka och en del blir påverkade under lång tid och du vill inte vara den som sprider smittan vidare. Tänk därför på de basala hygienrutinerna – håll er i era bubblor.

Bengt Flykt, kommundirektör Bräcke kommun

Senast uppdaterad kl. 11.51 01/04