Dela sidan på sociala medier

Vaccinering på gång i länet

För mer information om hur kommunens verksamheter berörs, besök vår samlingssida www.bracke.se/corona

Coronarelaterade nyheter hittar du i listan längst ner på sidan.

Publicerad 29 dec

27 december startade regionen vaccinering mot covid-19 i Region Jämtland Härjedalen. Den första leveransen bestod av 200 doser och har fördelats ut på särskilda boenden i Östersund med omnejd enligt den prioritetsordning som Folkhälsomyndigheten rekommenderar.

Vaccinering kommer starta i Bräcke kommun inom kort och börjar även här på särskilda boenden.

Vem som får vaccin först styrs av nationella prioriteringar. De som löper störst risk att bli allvarligt sjuka erbjuds vaccinet först. Det går alltså inte att boka tid eller ställa sig i någon kö för vaccinering nu. Varken för allmänheten eller för personer i riskgrupper eller på andra särskilda boenden. Alla invånare i Jämtlands län kommer att få veta när, var och hur vaccination mot covid-19 ska ske, men regionen kan inte ge någon detaljerad information i dagsläget eftersom det är oklart när och hur mycket vaccin som finns tillgängligt. Detta uppger regionen på sin Facebook-sida 27 december.

Information kommer att ske via annonser i dagspress, regionens hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och regionens Facebook-sidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster samt via 1177.se.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För det vaccin som regionen använder i nuläget behövs två doser som ska tas med ca tre veckors mellanrum och det tar ungefär en vecka efter sista dosen innan kroppen har bildat de antikroppar som ger skydd mot sjukdomen. Därför är det viktigt att fortsätta följa rekommendationerna även framöver.

Mer information om vaccin mot covid-19 på 1177.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller på folkhalsomyndigheten.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast uppdaterad kl. 09.47 03/02