Dela sidan på sociala medier

Intresseanmälan, seniorboendet Sjölyckan

Statens bostadsomvandling, SBO, har i samarbete med Bräcke kommun byggt om det före detta elevhemmet i Bräcke till 17 lägenheter anpassade för äldre.

På den här sidan kan du läsa om projektet och lämna intresse för en av lägenheterna.

kök

Seniorlägenheterna, som blev klara i juli 2021, ligger på Västra Kungsvägen 61-65 i Bräcke, med närhet till Revsundssjön och fina strövområden. Lägenheterna är 2:or om 60-70 kvadrat, med en hyra på ca 6500 kr i månaden. Samtliga har egen ingång och uteplats i markplan.

Från bostadsområdet är det 1,2 km till Bräcke centrum och för ärenden dit kommer det vara möjligt att nyttja så kallad anropsstyrd trafik. En ny väg har anlagts som går rakt upp till boendet från järnvägsbron. Vägen har fått namnet Sjölyckevägen.

Läs mer

Bakgrund till projektet

Reportage om projektet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Intresseanmälan

Är du 65 år (eller är på väg att bli) och intresserad av att hyra någon av lägenheterna? Gör gärna en intresseanmälan via formuläret nedan, eller posta det till:

Bräcke kommun
Linda Lång
Box 190
843 21 Bräcke

Märk kuvertet med "Seniorboende Kungsvägen".

Det går även bra att ringa och anmäla intresse på 0693-169 20 (mån-fre kl 8-9.30 och 13.30-14). Du förbinder dig inte till något genom att lämna intresse, men kan komma att kontaktas av Bräcke kommun.

Formulär för intresseanmälan
Invigning 30 juni 2021

30 juni 2021 invigdes Sjölyckan, dagen innan de första hyresgästerna flyttade in. Se en film från invigningen nedan.

Bilder från renoveringen, maj 2021

Under maj har arbetet inomhus bestått av att färdigställa inredning och ytskiskt. Kök har monterats, badrum har kaklats och parkettgolv har lagts. Utomhus är det full fart med det nya förråden/sophus och balkonger.

badrum
kök
balkong

Bilder från renoveringen, mars 2021

Köks-/garderobsmontering, spackling/målning och badrum i hus A och B. I hus C är det främst innerväggar som tar form.

interiör sjölyckan
interiör sjölyckan

Bilder från renoveringen, januari 2021

Köldknäpp och snösmocka har inte stoppat Treeab, entreprenören vars uppdrag är att göra det gamla elevhemmet i Bräcke till ett modernt seniorboende. Arbetet har varit igång varje vardag sedan tidigt i höstas och flyter på som det ska.

Nu är alla fönster och dörrar på plats och bakom glasen syns Revsundssjön i sin vackraste vinterskrud. Innerväggar till lägenheterna är vad som färdigställs härnäst. Därefter tar etappen kök vid och sedan ska ekparkett läggas överallt förutom i badrummen.

Här nedanför kan du se några bilder från januari.

vardagsrum

Ett blivande vardagsrum i en av lägenheterna.

fönster

Alla fönster är nu på plats.

Innervägg sätts på plats

En innervägg på väg att monteras.

Film från byggarbetsplatsen hösten 2020

I filmen nedan, från september 2020, berättar Göran Bengtsson, teknisk chef i Bräcke kommun, om projektet Sjölyckan.

Interiör och planlösning

Interiör av de planerade lägenheterna, allrum plus matplats.

Såhär kan det komma att se ut inomhus i lägenheterna…

Planlösning

...och såhär är planlösningen tänkt.

Bakgrund

Kommunfullmäktige i Bräcke kommun har beslutat att sälja före detta elevhemmet i Bräcke till SBO, Statens bostadsomvandling, som ska bygga om det till 17 lägenheter anpassade för äldre.

Anledningen till försäljningen är att elevhemmet, som ligger bredvid gymnasieskolan, är i dåligt skick och att Bräcke kommun inte själv har den finansiella möjligheten att rusta upp det. Samtidigt finns ett behov av nya bostäder för äldre. Avtalet med SBO innebär att de står för alla byggkostnaderna och äger husen i omkring åtta år. Kommunerna blockhyr och förvaltar lägenheterna och om alla hyrs ut innebär det ingen kostnad för kommunen utöver arbetet.

Statens bostadsomvandling har samhällsuppdraget att bidra till bättre balans på svaga bostadsmarknader genom att bygga om fastigheter till efterfrågad användning.

– Det här är en bra satsning både för att ge våra äldre bra och fina bostäder och för att få en rörelse på bostadsmarknaden. När äldre flyttar kommer hus/gårdar ut på fastighetsmarknaden, säger Göran Bengtsson, teknisk chef i Bräcke kommun.

Tidplanen för projektet är byggstart 2020 och inflyttning 2021. På den här sidan och på vår nyhetssida kan du följa utvecklingen.

byggnader i tegel

Här en bild från innan ombyggnationen till seniorboende började, då byggnaderna var ett oanvänt elevhem.

Sidan publicerad 2021-11-17 av Stina Hylén