Dela sidan på sociala medier

Nya Gellinergården

Gellinergårdens innergård.

Välkommen till Nya Gellinergården!

Vi arbetar för en hälsofrämjande äldreomsorg och har fokus på vad som är meningsfullt för den enskilde individen.

Värdegrund

Vi arbetar utifrån värdegrunden; ett värdigt åldrande, välbefinnande och en meningsfull vardag. Det betyder att vi, bland annat, arbetar med utbildning i etik och bemötandefrågor och att vi tillsammans med våra boende skapar en trivsam boendemiljö. Självbestämmande, rätt till privatliv, individanpassning och delaktighet i belsut, god kvalitet samt ett gott bemötande är begrepp vi utgår från. Att våra boende känner trygghet och har en meningsfull vardag är viktigt i vårt arbete.

Musik och kultur

Vi använder oss av musikens och kulturens fina inverkan på hälsa och välbefinnande. Det innebär att vi väldigt ofta spelar och sjunger tillsammans samt att vi har återkommande kultur och musikarrangemang. I huset finns allehanda musikinstrument som både personal, boende och närstående kan använda.

Trädgård och utemiljö

Vi har en mycket fin utemiljö med växthus, sångarstuga, odlingar, sommarhöns, blommor och äldre redskap. Där vistas vi under alla årstider men oftast sommartid då vi även har café i trädgården. Vi försöker alltid följa med som promenadsällskap om så önskas.

Kontaktmannaskap

Vi vill att våra boende ska kunna påverka sin vardag så mycket som möjligt och därför får varje person en egen kontaktpersonal som är behjälplig med det som önskas.

Övrigt

Vi vill att våra boende ska ha en meningsfull vardag och vi tillhandahåller bland annat;  högläsning, gymnastik, bakning, musikunderhållning och promenader. Vi sitter även med under måltiderna och verkar för att dessa stunder skall vara en positiv upplevelse.

Praktisk information

Nya Gellinergården är beläget i Gällö med närhet till bussar, tåg och mataffär. Boendet har 27 ljusa fina lägenheter varav en används som växelvårdsplats och gott om allmänna utrymmen i en hemlik miljö. 

På boendet finns anställd personal som undersköterskor, sjuksköterska, enhetschef samt tillgång till sjukgymnast, arbetsterapeut och fotvårdsterapeut.

Om du vill ha mer information är du välkommen att kontakta enhetschef. 

Vår engagerade personal hälsar Er varmt välkomna till oss!

Sidan publicerad 2024-05-24 av Ann-Katrin Hansson