Dela sidan på sociala medier

Anmälningsplikt

Det yttersta ansvaret för barn och ungdomar som riskerar att fara illa ligger hos socialtjänsten. Men även andra, t ex skola och sjukvård, är enligt socialtjänstlagen skyldig att anmäla och lämna uppgifter till socialtjänsten, när de i sin verksamhet kommer i kontakt med unga som de bedömer kan behöva särskilt stöd eller skydd.

Även allmänheten bör höra av sig till socialtjänsten om man tror att barn behöver hjälp. Vi har naturligtvis tystnadsplikt.

Om du vill veta mer, kontakta oss vid socialtjänsten. 

Du kan även gå in på Rädda Barnens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där det finns mycket bra information om vad du som vuxen privatperson kan göra om du är orolig för att någon annans barn inte mår bra eller far illa.

Om du vill göra en anonym anmälan ska du inte tala om ditt namn. Men det bästa är naturligtvis att anmälan inte är anonym.

Nedan finns en blankett att skriva ut eller spara.

IP-adresser loggas automatiskt av Bräcke kommun.
IP-adresser är en offentlig handling som kan begäras ut.

Kontaktuppgifter för orosanmälan

För att göra en orosanmälan kontaktar du växeln på 0693-161 00. Mottagningstelefon för akuta ärenden när växeln är stängd är 070-304 33 35. Vi akut läge utanför kontorstid, ring 112 och begär socialjouren Bräcke kommun.  

Sidan publicerad 2024-02-22 av Kajsa Tingsborg