Dela sidan på sociala medier

Våldsbejakande extremism

Våldsbejakande extremism är ett samlingsbegrepp för rörelser, ideologier eller miljöer som inte accepterar en demokratisk samhällsordning och som främjar våld för att uppnå ett ideologiskt mål.

Center mot våldsbejakande extremism (CVE) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. arbetar med att stärka och utveckla det förebyggande arbetet mot våldsbejakande extremism på nationell, regional och lokal nivå. Verksamheten är placerad inom Brå, Brottsförebyggande rådet.

Till vilka kan jag vända mig?

Om du har en anhörig som har våldsamma tendenser som du är orolig för kan du välja att dirket kontakta den öppna polisen på 114 14 eller höra av dig till socialtjänsten i kommunen via växeln 0693-161 00.

Terrorhotnivån

Den 17 augusti 2023 höjde Säkerhetspolisen den så kallade terrorhotnivån i Sverige från en trea till en fyra. Det innebär att det finns ett högt hot för att Sverige ska utsättas för ett terrorattentat.

Den höjda hotnivån gör att myndigheter och andra organisationer ser över och förstärker sitt säkerhetsarbete. Allmänheten uppmanas att öka sin vaksamhet och rapportera avvikelser till polisen på telefon 114 14 eller via e-tjänsten Tipsa polisen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Länktips:

Sidan publicerad 2024-02-27 av Madeleine Teland