Dela sidan på sociala medier

Kulturskolan i Bräcke kommun

Kulturskolan är en viktig resurs för att främja skapande aktivitet och stimulera barnets alla sinnen. Vi utvecklar barnens kreativitet i tanke och handling och ger stöd i färdighetsträning såväl som social träning. Musiken kan ge fantastiska upplevelser i sig; men är också ett fint verktyg för utveckling av olika förmågor.
 
Kulturskolan finns på alla kommunens grundskolor, och samarbetar med kulturskolorna i Jämtland och Västernorrland. Vår undervisning är avgiftsfri!

Vi erbjuder undervisning på instrument/sång från årskurs 4 till årskurs 9 och tar emot ungefär 200 elever. Om vi får fler sökande än vi kan ta emot så blir det kö, förtur ges till de som varit med tidigare och lämnat in anmälan i tid.

Undervisningen är frivillig och man kan välja ett instrument i taget. Nybörjare får ofta lektioner i grupp, men vi anpassar och förändrar grupperingar efterhand för alla elever, för att undervisningen ska bli så bra som möjligt.

Kultur och kommunikationsgruppen på högstadiet i Gällö besökte konsthallen Lat 63 på Frösön i februari 2017. Foto: Linda Saveholt, konstpedagog.

Våren 2017 och framåt - extra resurser!

Tack vare statliga utvecklingsmedel har vi kunnat pröva lite olika saker utöver vardagsverksamheten sedan våren 2017.

Vi har hållit elevens val-kurser på alla grundskolor: konst i Gällö, dans i Bräcke och Kälarne. Vi har under två år undervisat på gymnasieskolan i Bräcke. Vi har också prövat olika former av verksamhet i åk 3 i hela kommunen, och det arbetet fortgår.

Rutiner för anmälan

Vi delar ut anmälningsblanketter i åk 3 på våren, men det går också bra att använda anmälningsformuläret som finns här på sidan.

När ditt barn väl har börjat så behöver du inte anmäla det igen. Däremot ber vi att du meddelar om ditt barn vill sluta hos oss, byta instrument eller om ni flyttar. Du kan använda samma formulär som för anmälan och göra det direkt på sidan.

Under terminens gång kan vi inte garantera plats för nya elever, men lämna in en anmälan här på sidan så gör vi så gott vi kan!

Sidan publicerad 2024-04-10 av Anna Lundström