Dela sidan på sociala medier

Upphandling

Bräcke samverkar med övriga kommuner i länet, Jamtli och Räddningstjänstförbundet med flera i en gemensam upphandlingsnämnd.

Tillsammans har vi ett upphandlingskontor i Östersundlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som genomför ramavtalsupphandlingar och även hjälper till med kommunspecifika upphandlingar som vi genomför själva.

Pågående upphandlingar

Pågående ramavtalsupphandlingar inom länssamverkan hittar du här:

Pågående upphandlingarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (länk till opic)

Planerade upphandlingar

Planerade ramavtalsupphandlingar inom länssamverkan:

Planerade upphandlingarPDF (länk till pdf)

Lämna anbud

Kommunernas upphandlingar annonseras oftast i Vismas TendSign (undantag gäller t.ex. för direktupphandlingar).

Om du vill lämna anbud i elektroniska upphandlingar anmäler du dig på www.tendsign.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Klicka på ”Skapa nytt konto” och registrera dig. Grundversionen är kostnadsfri. Leta upp den upphandling du är intresserad av och klicka på den för att få upp annonsen med information om upphandlingen, samt var du kan hämta förfrågningsunderlaget.

Manual, instruktionsfilm och vanliga frågor och svar finns på TendSigns hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tekniska frågor om systemet ställs till Visma TendSign support via e-post: tendsignsupport@visma.com

Leverantörer som inte klarar alla krav

Företag kan åberopa andra företags kapacitet för att uppfylla krav i upphandlingar som avser ekonomisk och finansiell ställning eller teknisk och yrkesmässig kapacitet.

Läs mer om att åberopa andra företags kapacitet på Upphandlingsmyndighetens hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lär dig mer om upphandling

 Ibland är Bräcke kommun med och arrangerar informationsträffar om upphandling där du som företagare är välkommen att vara med. Vill du vara med nästa gång är ett tips att prenumerera på vårt nyhetsbrev riktad mot företagare.

Upphandlingskontoret i Östersund anordnar anbudsskolor där företag får en genomgång av hur anbudsprocessen går till och hur de praktiskt gör att lämna ett anbud. Mer info om det här annonseras i Upphandlingskontorets nyhetsbrevlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. I nyhetsbreven hittar du också bland annat information om aktuella upphandlingar.

Har du frågor om upphandlingar kan du kontakta Linda Olofsson, Bräcke kommuns handläggare för upphandling och inköp, se kontaktuppgifter i rutan längst ned på sidan. Du kan även läsa en intervju med Linda i fliken Fem frågor till Linda Olofsson.

Lagen om offentlig upphandling styr

Kommunens upphandlingar genomförs i enlighet med Lagen om offentlig upphandling (LOU). Förutom lagstiftningen tillämpar kommunen en upphandlingspolicy med tillämpningsföreskrifter och en direktupphandlingspolicy.

Direktupphandlingsgränsen för LOU, Lagen om offentlig upphandling, går vid 28 procent av tröskelvärdet, vilket är 615 312 kronor år 2020.

Sidan publicerad 2020-06-29 av Stina Hylén