Dela sidan på sociala medier

Strömma film gratis!

Strömma gratis kvalitetsfilm hemma. Allt du behöver är ett lånekort och internetuppkoppling! Du kan välja mellan de drygt 2 500 filmerna som finns i den digitala tjänsten Cineasterna. Med Cineasterna kan du låna film till din dator, smartphone eller surfplatta.

Mer information om filmtjänsten

Så här gör du

  1. Gå till http://www.cineasterna.com/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  2. Klicka i rutan ”Välj bibliotek” och välj "Biblioteken i Bräcke kommun”. Klicka på "Gå vidare".
  3. Välj den film du vill se.
  4. Logga in med ditt lånekortsnummer och din PIN-kod.

Första gången du loggar in skapar du ett användarkonto. Det är inte ett krav att skapa ett användarkonto på Cineasterna, men det underlättar för dig då du slipper att ange ditt lånekortsnummer och pinkod vid varje lånetillfälle.

Låneregler och lånetid

Du kan låna 4 filmer per månad.

Filmen är tillgänglig i 48 timmar efter att du har genomfört ditt lån. Under lånetiden kan du titta på filmen flera gånger. Om du vill göra en paus och fortsätta titta senare så finns en återuppta-funktion som gör att enheten känner av var du slutade titta. Gäller endast vid samma låntillfälle och på samma enhet.

Cineasterna följer filmdistributörernas rekommenderade åldersgränser. De åldersgränser som används är barntillåten, 7 år, 11 år och 15 år.

Du kan titta på filmer från Cineasterna utomlands, men det kan vara vissa begränsningar på utbudet beroende på geografisk lokalisering.

Filmerna som finns hos Cineasterna är endast för privat bruk, ej offentlig visning.

Om du har ett användarkonto kan du också se vilka filmer du lånat tidigare. Du kan också favoritmärka filmer om du har ett konto.

Har du frågor om tjänsten så kan svaren finnas på Cineasternas sida: Vanliga frågor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sidan publicerad 2021-09-01 av Susanne Rattfelt