Dela sidan på sociala medier

Strömma film gratis!

Strömma gratis kvalitetsfilm hemma. Allt du behöver är ett lånekort och internetuppkoppling! Du kan välja mellan de drygt 2 500 filmerna som finns i den digitala tjänsten Cineasterna. Med Cineasterna kan du låna film till din dator, smartphone eller surfplatta.

Du kan också få texten uppläst genom att använda tjänsten SubReader, vilket innebär att du kan få upplästa undertexter på ditt språk.

Mer information om filmtjänsten

Så här gör du

 1. Gå till http://www.cineasterna.com/sv/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
 2. Klicka i rutan ”Välj bibliotek” och välj "Biblioteken i Bräcke kommun”. Klicka på "Gå vidare".
 3. Välj den film du vill se.
 4. Logga in med ditt lånekortsnummer och din PIN-kod.

Första gången du loggar in skapar du ett användarkonto. Det är inte ett krav att skapa ett användarkonto på Cineasterna, men det underlättar för dig då du slipper att ange ditt lånekortsnummer och pinkod vid varje lånetillfälle.

Låneregler och lånetid

Du kan låna 4 filmer per månad.

Filmen är tillgänglig i 48 timmar efter att du har genomfört ditt lån. Under lånetiden kan du titta på filmen flera gånger. Om du vill göra en paus och fortsätta titta senare så finns en återuppta-funktion som gör att enheten känner av var du slutade titta. Gäller endast vid samma låntillfälle och på samma enhet.

Cineasterna följer filmdistributörernas rekommenderade åldersgränser. De åldersgränser som används är barntillåten, 7 år, 11 år och 15 år.

Du kan titta på filmer från Cineasterna utomlands, men det kan vara vissa begränsningar på utbudet beroende på geografisk lokalisering.

Filmerna som finns hos Cineasterna är endast för privat bruk, ej offentlig visning.

Om du har ett användarkonto kan du också se vilka filmer du lånat tidigare. Du kan också favoritmärka filmer om du har ett konto.

Har du frågor om tjänsten så kan svaren finnas på Cineasternas sida: Vanliga frågor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


Kom igång med SubReader


Kom igång med SubReader

För att använda SubReader behöver du en Android eller iOS-enhet samt en TV eller dator att se filmen på. Tjänsten SubReader är kostnadsfri för Cineasternas användare.

Så här gör du:

 1. Ladda ner appen SubReader från App Store Länk till annan webbplats. eller Google Play Länk till annan webbplats.. Öppna appen och tryck på "Bli medlem" för att skapa en användare: Om du har loggat in tidigare trycker du på knappen "Logga in".
 2. Skapa en användare genom att ange telefonnummer eller e-postadress. Du får nu en verifikationskod skickad till din telefon eller mejl.
 3. När du skrivit in koden kommer du in i appen. Här kan du välja en av de rekommenderade filmerna eller söka efter den film du vill se. Du kan söka direkt på Cineasterna genom att välja streamingtjänsten högst upp i appen eller söka generellt på söksymbolen som också ger sökresultat från andra streamingtjänster. Välj filmer med Cineasterna loggan (se symbolen uppe i vänstra hörnet) på den film du vill se. När du har valt din film från Cineasterna kommer du in i spelaren.
 4. Nu är det dags att synkronisera filmens ljud eller ställa in undertexterna manuellt så att uppläsningen hamnar på det rätta stället i filmen.
  Autoplay: Starta filmen och skruva upp ljudet en aning. Tryck på synkronisera och låt appen lyssna med i några sekunder.
 5. Justera tiden: Om du ställer in manuellt skriver du in tiden på filmen efter minuter och sekunder och trycker play samtidigt på filmen och i appen.

Nu kan du lyssna på upplästa undertexter och välja olika röster, talhastighet m.m. nere i spelarens underkant. Om det inte blir helt rätt med uppläsning kan du använda pilarna (0.5s) för att hoppa fram eller bak i uppläsningen ca. 0,5 sekunder för att hamna rätt.

Sidan publicerad 2023-10-10 av Susanne Rattfelt