Dela sidan på sociala medier

Energi- och klimatrådgivning

Den kommunala energi- och klimatrådgivningen vänder sig till hushåll, föreningar, organisationer samt små- och medelstora företag. Rådgivningen är kostnadsfri och opartisk.

solpanel

Energi- och klimatrådgivningen finansieras av Energimyndigheten och kommunen.
Energimyndigheten är en statlig myndighet som arbetar för ett tryggt, miljövänligt och effektivt energisystem. Den kommunala energi- och klimatrådgivningen är ett led i detta arbete.

Ställ frågor om uppvärmning, elbilar m.m.

Till rådgivningen kan du ställa frågor om uppvärmning, värmepumpar, pelletspannor, isolering, bidrag, ventilation, elräkningar, solceller, solvärme, fönster, transporter.

Just nu jobbar vi en hel del med elbilsfrågan och installation av laddplatser. Det gäller allt från en laddbox i garaget till laddning för många bilar hos ett företag eller en bostadsrättsförening. Elbilar har goda förutsättningar i Bräcke kommun eftersom många bor i villa och därmed har rådighet över att installera en laddplats. Många har också längre sträckor att köra vilket är positivt för lönsamheten om man väljer en elbil.

Kontakt

Du kan ringa eller skicka e-post direkt till rådgivaren. Du kan även besöka rådgivaren i Bräcke kommunhus. Länk till energi- och klimatrådgivarna samt kontaktuppgifter till vår energirådgivare i Bräcke hittar du här nedanför.

Energi- och klimatrådgivningen i Bräcke kommun samarbetar med övriga kommuner i Jämtlands län och med Energikontoret i Region Jämtland Härjedalen i många projekt. Bräcke kommun delar energi- och klimatrådgivningen med Ånge kommun.

Välkommen med dina frågor!

Sidan publicerad 2021-06-29 av Stina Hylén