Dela sidan på sociala medier

Mid Sweden 365

En plats för träning, rekreation och möten. Och skidåkning året om i världens längsta skidtunnel i ett berg!

skidskytt som skjuter
hundspann
utsikt
höghöjdsbana

Den 23 september 2017 invigdes Mid Sweden 365 i Gällö, Bräcke kommun, och sedan maj 2018 har den varit igång med full spårlängd.

Skidåkningen här är en unik upplevelse djupt inne i berget i den gamla försvarsanlänningen. Banan är kuperad och har två klassiska spår och ett skatespår. Även skidskyttet finns i bergets kammare med sex banor. Anläggningen håller en temperatur på ca fyra minusgrader året om.

Anläggningen omfattar ca 12 000 kvadratmeter golvyta. Förutom skidspår och skidskyttebanor finns service och aktiviteter i form av exempelvis reception, skidshop, lunchrestaurang, stugor, höghöjdsbana, grillplats, badplats, rum för möten och konferenser.

Omkring den nybyggda tunneln finns gott om plats för nya idéer, exempelvis boende eller upplevelseturism. Möjligheterna är stora för företagare som söker nyetableringar och att i samverkan med andra aktörer skapa en världsunik plats för rekreation, träning, möten, god mat och affärer för gäster från när och fjärran. Här kan visioner förverkligas som drar nytta av skidturismen, naturen och de näraliggande befintliga företagen.

I maj 2023 antogs en ny detaljplan som omfattar områden för aktiviteter, centrumhandel och boende.

Välkommen att kontakta Bräcke kommuns näringslivsutvecklare om du har tankar eller idéer.

Sidan publicerad 2023-09-12 av Stina Hylén