Dela sidan på sociala medier

Mid Sweden 365

Skidåkning året om i världens längsta skidtunnel i ett berg!

Bilden föreställer några barn som åker skidor i skidtunneln i Gällö, Mid Sweden 365

Den 23 september 2017 invigdes Mid Sweden 365 i Gällö, Bräcke kommun, och sedan maj 2018 har den varit igång med full spårlängd.

Skidåkningen här är en unik upplevelse djupt inne i berget i den gamla försvarsanlänningen. Banan är kuperad och har två klassiska spår och ett skatespår. Även skidskyttet finns i bergets kammare med sex banor. Anläggningen håller en temperatur på ca fyra minusgrader året om.

Anläggningen omfattar ca 12 000 kvadratmeter golvyta. Förutom skidspår och skidskyttebanor finns annan service såsom reception, skidshop, lunchrestaurang, café, stugor, toaletter, omklädningsrum, dusch, bastu samt rum för möten och konferenser.

Omkring den nybyggda tunneln finns gott om plats för nya idéer, exempelvis boende eller upplevelseturism. Möjligheterna är stora för företagare som söker nyetableringar och att i samverkan med andra aktörer skapa en världsunik plats för rekreation, träning, möten, god mat och affärer för gäster från när och fjärran. Här kan visioner förverkligas som drar nytta av skidturismen, naturen och de näraliggande befintliga företagen.

Läs gärna mer i etableringsbrochyren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Välkommen att kontakta Bräcke kommuns näringslivsutvecklare om du har tankar eller idéer.

Sidan publicerad 2021-12-17 av Stina Hylén