Dela sidan på sociala medier

Räddningstjänsten

Bräcke kommun ingår i Jämtlands räddningstjänstförbund som är ett samarbete mellan kommunerna Östersund, Krokom, Strömsund, Bräcke, Ragunda, Härjedalen, Berg och Åre.

Räddningstjänstens logga

Räddningstjänsten är förberedd på att kunna agera i många olika situationer såsom brand­bekämpning, trafikolyckor, räddingsinsatser till sjöss, skogsbrandsläckning, insatser vid kemikalieolyckor med mera.

Organisationen samverkar också regionalt, nationellt och internationellt i olika samarbeten och projekt för att utveckla och förbättra förmågan att hantera räddningstjänst.

Mer information om verksamheten hittar du på Räddningstjänsten Jämtlands hemsida. Där hittar du också information om till exempel sotning och eldning, explosiva eller brandfarliga varor, gasol, arrangemang i tält, flytvästar, brandsäkerhet och mycket mer:

Räddningstjänsten Jämtlands hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du arbeta som deltidsbrandman?

Du behövs som deltidsbrandman i Bräcke kommun!

På sidan www.rtjamtland.se/rib Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa om vad yrket innebär och skicka in ansökan.

Politisk representation

Bräcke kommun finns representerad i Jämtlands räddningstjänstförbunds beslutande församling, som kallas direktion. Direktionen består av förtroendevalda från de olika kommunerna, och Bräcke kommun är representerad med en ledamot och en ersättare.

På Räddningstjänstens sidor om direktionen kan du se vilka som är medlemmar, samt läsa protokoll från direktionens sammanträden.

Läs mer om direktionen för Räddningstjänsten Jämtland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerad 2024-03-26 av Linnea Ingelsson